Sliktas pašsajūtas dēļ Elizabete II neapmeklēs platīna jubilejas dievkalpojumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas karaliene Elizabete II neapmeklēs piektdien paredzēto savas valdīšanas 70 gadu jubilejas dievkalpojumu Londonas Svētā Pāvila katedrālē, un šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka 96 gadus vecā karaliene ceturtdien svinību pasākumu laikā nav jutusies labi, ceturtdienas vakarā pavēstīja Bekingemas pils.

"Ņemot vērā [gaidāmo] braucienu un aktivitātes, kādas nepieciešamas, lai piedalītos (..) Nacionālajā pateicības dievkalpojumā Svētā Pāvila katedrālē, Viņas Majestāte ļoti nelabprāt nolēmusi [dievkalpojumu] neapmeklēt," teikts Bekingemas pils paziņojumā.

Tajā sacīts, ka Elizabete II ar lielu prieku ceturtdien no Bekingemas pils balkona noskatījusies par godu jubilejai rīkoto militāro parādi, taču tās laikā "sajutusi zināmu diskomfortu".

Tomēr ceturtdienas vakarā karaliene piedalījās vienā no jubilejas pasākumiem Vindzoras pilī.

Jau ziņots, ka Lielbritānijā no ceturtdienas līdz svētdienai tiek plaši svinēta Elizabetes II valdīšanas 70 gadu jeb platīna jubileja.

Pēdējā laikā karaliene pēc ārstu ieteikuma samazinājusi savas oficiālas aktivitātes, uzticot tās citiem karaliskās ģimenes locekļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu