ES piemēro sankcijas minirālmēslojuma ražotājam "Belarusjkaļij"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tricky_Shark/shutterstock.com

Eiropas Savienība (ES) piektdien piemērojusi sankcijas Baltkrievijas minerālmēslojuma ražotājam "Belarusjkaļij" un lielākajām Baltkrievijas tabakas kompānijām saistībā ar varasiestāžu īstenoto opozīcijas apspiešanu.

Baltkrievijas opozīcija un rietumvalstis uzskata, ka 2020. gada augusta prezidenta vēlēšanas tika falsificētas. Pēcvēlēšanu protesti tika brutāli apspiesti, uz ko Rietumi reaģēja, nosakot sankcijas Minskas totalitārajam režīmam.

Rietumi piemērojuši sankcijas Baltkrievijai arī par tās atbalstu Krievijas sāktajam karam pret Ukrainu.

ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels norādīja, ka Baltkrievijas neleģitīmais režīms turpina pastrādāt cilvēktiesību pārkāpumus un brutālas represijas pret visiem Baltkrievijas sabiedrības slāņiem.

Jaunākās sankcijas attiecas uz "Belarusjkaļij" un tā eksporta atzaru, kā arī Baltkrievijas raidorganizāciju "Belteleradio", divām lielām tabakas kompānijām un transportlīdzekļu ražotāju.

Sankciju mērķis ir vēl vairāk ierobežot prezidenta Aleksandra Lukašenko režīma iespējas gūt peļņu.

Sankcijas piemērotas vēl arī 12 amatpersonām, valsts propagandistiem un uzņēmējiem, kuriem, kā tiek uzskatīts, ir ciešas saites ar Lukašenko režīmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu