Ņujorkā atbalsta likumprojektu, kas ierobežos kriptovalūtu iegūšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Coyz0/shutterstock.com

ASV Ņujorkas štata likumdevēju sapulce piektdien apstiprinājis likumprojektu, kas paredz divu gadu aizliegumu jaunām un atjaunotām atļaujām fosilā kurināmā spēkstacijām, kas tiek izmantotas kriptovalūtu iegūšanai jeb mainingam.

Likumprojekts tagad nodots apsvēršanai Ņujorkas štata gubernatorei Ketijai Hokulai. Gubernatore izteikusies, ka vēlas nodrošināt, lai jebkurā likumprojektā būtu līdzsvarotas bažas par ekonomiku un vidi.

Vides aktīvisti, kas atbalsta šo likumprojektu, apgalvo, ka dabasgāzes spēkstaciju izmantošana maininga operācijām apdraud štata spēju sasniegt ilgtermiņa klimata mērķus.

"Gubernatore Hokula, parakstot šo likumprojektu, sūta signālu, ka Ņujorkas štats ir nopietni gatavs pildīt savus klimata uzdevumus. Tas mums parāda, ka mēs nevaram atjaunot fosilā kurināmā spēkstacijas, lai Ņujorkā gūtu privātu labumu, jo īpaši tāpēc, ka mēs vēlamies pilnībā atteikties no fosilā kurināmā," norādīja bezpeļņas organizācijas "Earthjustice" pārstāve Liza Morana.

Viņa sacīja, ka Ņujorkas štatā, visticamāk, ir desmitiem spēkstaciju, ko var pielāgot kriptovalūtu mainingam.

Savukārt kriptovalūtu nozares atbalstītāji uzskata, ka šis likumprojekts traucēs Ņujorkas ekonomiskajai attīstībai. Nozares organizācija "Blockchain Association" norādīja, ka tas vienkārši pamudinās pārcelt maininga operācijas uz citiem ASV štatiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu