Kāpēc "Rimi" veikalu plauktos pieejamas Krievijā ražotās preces? Skaidro uzņēmuma pārstāvji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Preces Rimi plauktos
Preces Rimi plauktos Foto: Toms Lūsis

Neizpratni pircēju vidū raisījušas SIA "Rimi Latvia" veikalā esošās preces – vērīgākie pamanījuši, ka, piemēram, jūnija sākumā var iegādāties griķus, kuriem kā ražotājvalsts norādīta Krievija. Uzņēmums portālam TVNET skaidroja radušos situāciju.

"Oho, lieliski jaunumi – vakarā, skatoties ziņas par karu Ukrainā, beidzot atkal varam ņukāt "Rimi Latvia" nopērkamus Krievijas griķus. Spriežot pēc derīguma termiņa (parasti gads) – vieni fasēti 27. aprīlī," tā tviterī raksta Toms Lūsis. 

Atgādinām, ka uzņēmums Ukrainas kara sākumā – 24. februārī – savā mājaslapā paziņoja par lēmumu pārtraukt Krievijā ražotu preču tirgošanu.

Kā portālam TVNET skaidroja SIA "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite, ražotāji Latvijas tirgū izpārdod pagājušajā gadā iepirkto izejvielu apjomu. "Valdo un Zelta saules ražojuma griķi ir fasēti Latvijā 2021. gada beigās, ražotāji Latvijas tirgū izpārdod pagājušajā gadā iepirkto izejvielu apjomu. Šogad Valdo un Zelta saules griķus piegādā no Lietuvas un Kazahstānas tirgus," paskaidroja Bite.

Tāpat neizpratni raisījusi arī zobu pasta "Splat".

Bite uzsvēra, ka tvitera lietotājs ir sajaucis krievu valodu ar ukraiņu valodu. "Rimi veikalos ir pieejama Splat zobu pasta ar izcelsmes valsti Bulgārija un iepakojumu ukraiņu valodā," uzsvēra uzņēmuma pārstāve.

Splat zobu pasta Rimi plauktos.
Splat zobu pasta Rimi plauktos. Foto: TVNET

Arī portāls TVNET ceturtdienas vakarā tirdzniecības centrā "Spice" novēroja, ka plauktos ir "Splat" zobu pastas, tiesa, kā izcelsmes valsts tām bija norādīta Bulgārija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu