Putina elite ir vīlusies 100 kara dienu iznākumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Radowitz/Shutterstock

Krievijas amatpersonu, drošības dienestu un uzņēmēju augstākais slānis ir vīlies 100 dienu kara ar Ukrainu iznākumā, ziņo aģentūra "Unian".

Eksperti uzskata, ka Putins un viņa tuvākā vide nav skaidri formulējuši "īpašās operācijas" mērķi, ideoloģiju vai perspektīvas.

Svarīga elites uzvedības iezīme ir izvairīšanās no militārās tematikas, kas sākās ar valdības aizliegumu lietot vārdus "karš".

Kremlim nav izdevies radīt ideoloģiju, kas attaisnotu un izskaidrotu militāros zaudējumus un grūtības, uzskata politologs Aleksandrs Morozovs. 

""Ideoloģija Z" izrādījusies daudz vājāka nekā tās analogi," norāda Morozovs.

Politologs Kirils Rogovs sacīja, "ja Rietumiem izdosies samazināt Krievijas ieņēmumus no enerģijas tirdzniecības, tas būs vēl viens signāls Krievijas elitei, ka Putina stratēģija ir bijusi neveiksmīga visās frontēs un ka kaut kas ir jādara - jāmaina kurss, jāmaina stratēģija."

Kā ziņo aģentūra "Unian", Krievijas propagandistiem iepriekšējā dienā tika liegts ēterā lietot frāzi "100 kara dienas", jo Krievijas armija šajā laika posmā nav sasniegusi nevienu vadības izvirzīto mērķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu