Miris aizdomās par Kremļa kritiķa Ļitviņenko slepkavību turamais Kovtuns

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X80001/SCANPIX

Nomiris bijušais Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) virsnieks Dmitrijs Kovtuns, kurš ir viens viens no diviem aizdomās turamajiem par Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko nogalināšanu ar radioaktīvo poloniju Londonā 2006.gadā.

Kovtuna nāvi apstiprināja otrs par slepkavību aizdomās turamais - bijušais FDD virsnieks un šobrīd Valsts domes deputāts Andrejs Lugovojs.

Pēc Lugovoja teiktā, 57 gadus vecais Kovtuns miris no smagas slimības pēc inficēšanās ar koronavīrusu.

Aģentūra TASS, atsaucoties uz Kovtunam tuvu avotu, ziņo, ka viņš nomiris Maskavas slimnīcā no Covid-19 izraisītiem sarežģījumiem.

Aleksandrs Ļitviņenko, kurš no Krievijas slepenā dienesta aģenta bija kļuvis par Kremļa kritiķi, 2006.gada novembrī nomira pēc tam, kad bija iedzēris ar radioaktīvo poloniju-210 saindētu tēju kādā Londonas viesnīcā. Izmeklēšanā tika konstatēts, ka viņu noslepkavojis Krievijas izlūkdienests, domājams, ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina piekrišanu.

Pirms nāves Ļitviņenko izplatīja paziņojumu, saindēšanā vainojot Putinu.

Kā uzskata Putina režīma oponenti, Ļitviņenko slepkavība ir viena no pirmajām disidentu slepkavību virknē, kas īstenotas ar Kremļa atbalstu.

Lielbritānijas policija bija pieprasījusi Lugovoja un Kovtuna aizturēšanu saistībā ar Ļitviņenko nāvi, tomēr Krievija ir atteikusies viņus izdot. Abi savu saistību ar disidenta nāvi noliedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu