Spānija gatava piegādāt Ukrainai tehniku un tankus "Leopard", apmācot ukraiņu karavīrus Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Spānija ir gatava piegādāt Ukrainai zenītraķešu kompleksus un Vācijā ražotos tankus "Leopard", kuru izmantošanai ukraiņu karavīri sākotnēji tiktu apmācīti Latvijā, svētdien vēsta laikraksts "El Pais", atsaucoties uz avotiem Spānijas valdībā.

Madride, kas līdz šim palīdzējusi Ukrainai ar munīciju, individuālās aizsardzības līdzekļiem un vieglo bruņojumu, ir gatava "kvalitatīvam lēcienam" attiecībā uz turpmāko palīdzību, proti, smagā bruņojuma piegādēm, norāda laikraksts.

Pašlaik tiek gatavota tuva darbības rādiusa zenītraķešu kompleksu "Shorad Aspide" baterijas piegāde, bet tiek spriests arī par iespēju piegādāt Ukrainai tankus "Leopard 2A4", kas tiek turēti rezervē Spānijas armijas bāzē Saragosā. Tie ir diezgan veca modeļa tanki, ko Vācija pārdevusi Spānijai 1995.gadā.

Izdevums lēš, ka Ukrainai pēc remonta varētu tikt nodoti aptuveni 40 šādu tanku, un Spānija ir gatava arī palīdzēt sagatavot ukraiņu karavīrus izmantot šo kaujas tehniku.

Mācības sākotnēji notiktu Latvijā, kur Spānija NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā iesaistījusies ar 500 karavīru kontingentu un sešiem tankiem "Leopard 2E", bet pēc tam turpinātos Spānijā.

Vienlaikus avīze atzīst, ka par piegādes termiņiem spriest vēl pāragri, jo šiem tankiem nepieciešams remonts un modernizācija.

Iepriekš ziņots, ka Ukraina varētu saņemt tankus "Leopard" no pašas Vācijas, taču Berlīne joprojām vilcinās nodot Kijivas rīcībā smago bruņojumu. No Polijas un Čehijas Ukraina saņēmusi savulaik Padomju Savienībā ražotos tankus.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu