FOTO "Mani iedvesmo jūsu prieks." Karaliene Elizabete II noslēdz platīna jubilejas svinības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apvienotās Karalistes karaliene Elizabete II
Apvienotās Karalistes karaliene Elizabete II Foto: AFP/SCANPIX

Noslēdzot Apvienotās Karalistes karalienes Elizabetes II platīna jubilejas svinības, viņa svētdien, 5. jūnijā, iznāca uz Bekingemas pils balkona un savā uzrunā pateicās cilvēkiem par izstaroto prieku un kopības sajūtu, vēsta raidsabiedrība BBC.

2. jūnijā tika atklātas svinības par godu karalienes Elizabetes II platīna jubilejai - 70 gadiem Apvienotās Karalistes tronī. Vairāk nekā 70 korgiju un to īpašnieki godināja karalieni Balmorālas pilī.

Foto: Britu karaliskā ģimene karalienes Elizabetes II platīna jubilejas svinībās

"Esmu ļoti pateicīga un dziļi aizkustināta, ka tik daudz cilvēku ir izgājuši ielās, lai svinētu manu platīna jubileju.

Lai gan es neesmu apmeklējusi katru pasākumu klātienē, mana sirds ir bijusi ar jums. Apņemos jums kalpot ar manas ģimenes atbalstu. Mani iedvesmo jūsu prieks, labestība, kas redzama šajās dienās. Es ceru, ka šī atjaunotā kopības sajūta būs jūtama vēl daudzus gadus.

Es no sirds pateicos par jūsu labajiem vēlējumiem un par to, ka esat bijuši daļa no šiem priecīgajiem svētkiem," sacīja karaliene Elizabete II.

Vairāk nekā 70 korgiji un to īpašnieki sestdien, 4. jūnijā, pulcējas Balmorālas pilī, lai godinātu Apvienotās Karalistes karalieni Elizabeti II platīna jubilejā, vēsta medijs "Insider".

Pasākumu organizēja Skotijas korgiju biedrība un Apvienotās Karalistes korgiju klubs. Kopš 1945. gada karalienei Elizabetei II ir piederējuši vairāk nekā 30 korgiju.

"Apollo" jau ziņoja, ka 6. februārī apritēja 70 gadu, kopš Elizabete II, kas 21. aprīlī nosvinēja 96. dzimšanas dienu, kļuva par Lielbritānijas karalieni.

18. gadsimtā ieviestā karaliskā tradīcija paredz, ka britu monarha oficiālā dzimšanas diena neatkarīgi no īstā datuma tiek atzīmēta jūnijā. Šogad karalienes oficiālās dzimšanas dienas svinības norisinās kopā ar platīna jubileju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu