"Bija spiesti mainīt taktiku." Krievijas karakuģi atsviesti 100 kilometru attālumā no Ukrainas krasta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas Melnās jūras flote.
Krievijas Melnās jūras flote. Foto: somkanae sawatdinak/Shutterstock

Ukrainas Bruņotie spēki izvērsuši aktīvas darbības pret okupantu karaspēka Jūras spēkiem, panākot, ka Krievijas Melnās jūras flotes kuģu grupa atsviesta no Ukrainas krasta vairāk nekā 100 kilometru attālumā, sociālajā tīklā "Facebook" informē Ukrainas Jūras spēki.

Cenšoties atjaunot kontroli pār Melnās jūras ziemeļrietumu daļu, ienaidnieks bijis spiests mainīt taktiku, izvietojot Krimā un Hersonas apgabalā krasta raķešu kompleksus "Bal" un "Bastion", kā arī pārsviežot papildspēkus uz Čūsku salu.

"Mēs esam atņēmuši Krievijas Melnās jūras flotei pilnīgu kontroli pār Melnās jūras ziemeļrietumu daļu, kas pārvērtusies par "pelēko zonu"."

"Līdzās tam ienaidnieks pārņēmis mūsu taktiku un cenšas atjaunot kontroli pār Melnās jūras ziemeļrietumu daļu uz krasta raķešu kompleksu un gaisā bāzēto spārnoto raķešu rēķina," teikts paziņojumā.

Pastāv risks, ka Odesas piekrastē var tikt izsēdināts taktiskais desants, kā arī diversantu un izlūkošanas grupas, īpaši ja laika apstākļi pieturēsies labvēlīgi.

Civilās kuģošanas blokādi turpina īstenot 30 krievu kuģi un zemūdenes.

Pēc trīs "Raptor" klases desantkuteru un viena "Serna" klases desantkutera iznīcināšanas Krievijai joprojām ir līdz 15 dažādu tipu desantkuteru, paziņojumā norādījuši Ukrainas Jūras spēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu