Krievijas karaspēks par ķīlniekiem Hersonas apgabalā tur vairāk nekā 100 aktīvistu un žurnālistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Honcharuk Andrii/Shutterstock

Krievijas karaspēks Hersonas apgabalā Ukrainas dienvidos tur par ķīlniekiem vairāk nekā 100 aktīvistu, žurnālistu un citu mediju pārstāvju, televīzijā paziņoja Ukrainas prezidenta pastāvīgā pārstāve Krimā Tamila Taševa.

"Mēs pamatā cenšamies novērot Hersonas apgabalu, jo tas atrodas pie administratīvās robežas ar Krimu (..) Saskaņā ar mūsu informāciju, vairāk nekā 100 personu atrodas [kā ķīlnieki] pagrabu telpās Heničeskas [pilsētas] un Novooleksiivkas [ciemata] teritorijā, dažādās sanatoriju iestādēs, pašā Hersonas administrācijā un kolonijā. Tas ir diezgan liels cilvēku skaits," sacīja Taševa.

Viņa atzīmēja, ka okupanti ne tikai tur ķīlniekus pagrabos Hersonas apgabalā, bet arī piespiedu kārtā izved viņus uz okupētajām Ukrainas teritorijām.

"Ir ļoti svarīgi pateikt, ka okupanti izved no Hersonas apgabala teritorijas mūsu pilsoņus, aktīvistus, žurnālistus uz Krimas teritoriju, konkrēti, uz Simferopoli un Sevastopoli. Pēc tam tie piemēro pret viņiem spīdzināšanas un necilvēcīgu izturēšanos," uzsvēra prezidenta pastāvīgā pārstāve.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu