Piketā pie vēstniecības aicina Vāciju vairāk palīdzēt Ukrainai karā pret Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Rīgā otrdienas, 7. jūnija, rītā pretī Vācijas vēstniecībai Latvijā norisinās pikets pret Vācijas nepietiekamo palīdzību Ukrainai karā pret Krieviju, novēroja aģentūra LETA.

Piketā piedalās četri cilvēki. Cilvēki rokās tur Ukrainas karogu, kā arī plakātus, kuri ir adresēti Vācijas kancleram Olafam Šolcam.

Plakātos Šolcam tiek pārmesta nepietiekama palīdzība Ukrainai karā pret Krieviju, kā arī viņš tiek aicināts palīdzēt Ukrainai straujāk un vairāk.

Citā plakātā Šolcs tiek saukts par meli, pārmetot, ka Vācija joprojām nav nosūtījusi uz Ukrainu solītos ieročus.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa un Lietuvas prezidents Gitans Nausēda šodien Viļņā tiksies ar Šolcu.

Baltijas valstu un valdību vadītāji ar Vācijas kancleru plāno pārrunāt drošības situāciju reģionā saistībā ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā, atbalstu Ukrainai un Madridē plānotā NATO samita lēmumus Austrumu flanga stiprināšanai.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, NATO apsver iespējas pastiprināt alianses austrumu flangu.

Baltijas valstis aicina palielināt NATO paplašinātās klātbūtnes bataljonus, kas tajās izvietoti kopš 2017. gada, līdz brigādes līmeņa vienībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu