"Kamēr dzīvošu, darīšu visu, lai viņi pazustu." Medvedevs publicējis naidpilnu vēstījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais Krievijas prezidents un premjers Dmitrijs Medvedevs.
Bijušais Krievijas prezidents un premjers Dmitrijs Medvedevs. Foto: AP/Scanpix

Bijušais Krievijas prezidents un premjers Dmitrijs Medvedevs otrdien, 7. jūnijā, publicējis naidpilnu ziņojumu, kas, domājams, vērsts uz Ukrainu. Savā "Telegram" kanālā politiķis rakstīja, ka "darīs visu, lai viņi pazustu".

"Man bieži jautā, kāpēc mani "Telegram" ieraksti ir tik skarbi," raksta Medvedevs, kurš šobrīd ir Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks.

"Atbildu - es viņus ienīstu. Viņi ir nelieši un iznireļi. Viņi vēl nāvi mums, Krievijai. Un, kamēr vien esmu dzīvs, darīšu visu, lai viņi pazustu."

Medvedevs nenorādīja, par ko tieši runā, taču parasti savā "Telegram" kanālā viņš peļ Ukrainas valdību, Eiropas Savienību un ASV, norādījis laikraksts "Kommersant".

Foto: Ekrānuzņēmums
Foto: Ekrānuzņēmums Foto: "Telegram"

Raidorganizācijas BBC Krievijas ziņu dienests norāda, ka, piemēram, 30. maijā Medvedevs rakstīja, ka gadījumā, ja pret Krievijas pilsētām tiktu veikti raķešu triecieni, Krievija varētu dot atbildes triecienus pa "noziedzīgo lēmumu" "pieņemšanas centriem", no kuriem daļa "nemaz neatrodas Kijivā".

Medvedevam lietotnē "Telegram" ir vairāk nekā 400 000 sekotāju. Viņa jaunāko ziņojumu otrdienas pēcpusdienā bija lasījuši 1,8 miljoni cilvēku.

"Apollo" jau ziņoja, ka Medvedevs iepriekš izteicis draudus izvietot kodolieročus Kaļiņingradas apgabalā.

Krievijas atkārtotais iebrukums Ukrainā licis Somijai mainīt līdzšinējo neitralitātes politiku, un ceturtdien Somijas augstākās amatpersonas publiski paziņoja par savu atbalstu dalībai NATO, un tuvāko dienu laikā līdzīgs paziņojums sagaidāms arī no Zviedrijas.

Gruško brīdinājis, ka gadījumā, ja NATO pārvietos savus kodolieročus tuvāk Krievijas robežai, Maskava uz to attiecīgi reaģēs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu