Partiju reitingu augšgalā atrodas "Jaunā vienotība" un Nacionālā apvienība, liecina aptauja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Maijā lielāko atbalstu saņēmusi politiskā partija "Jaunā vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), vēsta pētījumu centra SKDS veiktā aptauja, ko pasūtīja Latvijas Televīzija.

Ja Saeimas vēlēšanas būtu maijā, par JV būtu gatavi balsot 9,4%, bet par NA - 8,5% balsstiesīgo.

Aptaujas dati liecina, ka atbalsts JV, salīdzinot ar aprīli, sarucis par 0,4 procentpunktiem, bet NA - pieaudzis par 0,7 procentpunktiem.

Pēc kopējā starp aptaujātajiem iegūto balsu skaita trešajā vietā ierindojusies partija "Saskaņa", par kuru maijā balsotu 7,6% respondentu, kas ir par 0,8 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš. Ceturtajā vietā ierindojusies Zaļo un zemnieku savienība ar 6%, kas ir samazinājums par 2 procentpunktiem. Samazinājums atbalstā novērots arī partiju apvienībai "Attīstībai/Par!" - par to maijā būtu gatavi balsot 5,6% aptaujāto, kas ir par 0,8 procentpunktiem mazāk.

Atbalsta samazinājums bijis arī "Progresīvajiem", kas maijā ieguvuši 4% aptaujas dalībnieku atbalstu, un tas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā aprīlī. 3,2% atbalstu ieguvuši "Konservatīvie", kas bijis par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina aptaujas dati.

Jaunizveidotā Latvijas Zaļās partijas, Latvijas Reģionu apvienības un Liepājas partijas apvienība ieguvusi 2,8% aptaujas dalībnieku atbalstu, bet Latvijas Krievu savienība - 2,7%, kas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā aprīlī.

Partija "Stabilitātei" ieguvusi 2,3% aptaujāto atbalstu, kas ir par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā aprīlī, "Latvija pirmajā vietā" - 2,1%, kas ir par 0,9 procentpunktiem mazāk. Savukārt citas partijas saņēmušas mazāk par 1% aptaujas dalībnieku atbalstu.

No aptaujas dalībniekiem 30,1% nav izlēmuši, par ko balsotu, savukārt 12% norādīja, ka nepiedalītos Saeimas vēlēšanās. Aptaujā piedalījās 1814 Latvijas pilsoņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu