Ukrainā kritušo okupantu karavīru saraksti Krievijas tiesā atzīti par valsts noslēpumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīrs Ukrainā. Ilustratīvs attēls.
Krievijas karavīrs Ukrainā. Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Krievijas tiesa lēmusi, ka Ukrainā kritušo okupantu karavīru saraksti Krievijā tiks atzīti par "informāciju, ko Krievijas Federācijā aizliegts izplatīt," un par "valsts noslēpumu", informē tīmekļa medijs "74.RU".

Krievijas tiesa izskatījusi kara prokuratūras prasību par kritušo sarakstu, kas izvietots Pleskavas vietnē "60.RU". Šī vietne līdz ar "74.RU" ietilpst pilsētu interneta mediju tīklā "Shkulev Media Holding".

"Kaļiņingradas apgabala Svetlogorskas pilsētas tiesa izskatīja Baltijas flotes garnizona 73. kara prokuratūras prokurora prasību, kas pieprasīja vietnē "60.RU" publicēto Ukrainā kritušo sarakstu atzīt par informāciju, ko Krievijā ir aizliegts izplatīt. [Krievijas mediju uzraudzības dienesta] "Roskomnadzor" pārstāvis atbalstīja prokuratūras viedokli," teikts paziņojumā.

"Tiesa, uzklausot puses, nonāca pie secinājuma, ka Ukrainā kritušo saraksts ir liecības, kas atklāj personālsastāva zaudējumus kara laikā, miera laikā un īpašo operāciju īstenošanas periodā."

"Tiesa arī norādīja, ka šie dati ir valsts noslēpums, par kura izpaušanu var draudēt kriminālatbildība," teikts paziņojumā.

Medija "74.RU" redakcija paziņojusi, ka pēc tiesas lēmuma vietne "60.RU" var tikt iekļauta "Vienotajā domēna vārdu reģistrā, kas satur informāciju, kuras izplatīšana Krievijā ir aizliegta", un nobloķēta.

"Žurnālistu un redakcijas drošības vārdā" medijs "74.RU" nolēmis preventīvi izdzēst materiālus, kas satur kritušo Krievijas karavīru vārdus.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu