Indijas lidostā aizturēts Latvijas valstspiederīgais. Pie viņa atrod teju septiņus kilogramus kokaīna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DedMityay/shutterstock.com

Indijas varasiestādes pirmdien, 6. jūnijā, Mumbajas starptautiskajā lidostā aizturēja 24 gadus vecu Latvijas valstspiederīgo par mēģinājumu Indijā ievest 6,8 kilogramus kokaīna, vēsta vairāki Indijas mediji.

Varasiestādes atklāja, ka latvietis, kurš identificēts kā Arturs L. Zinbergs, ar diviem avioreisiem centās iekļūt Mumbajā. Viņš sāka savu ceļojumu no Sanpaulu, Brazīlijā, un nolaidās Dohā, pirms iekāpa citā lidojumā, lai sasniegtu Mumbaju.

Indijas amatpersona sacīja: "Mēs saņēmām uzticamu informāciju, ka lidostā ieradīsies cilvēks ar lielu komerciālu kravu (kokaīna), tāpēc mēs izlikām lamatas un viņu noķērām."

Amatpersonas sacīja, ka pēc notveršanas pirmdienas pēcpusdienā viņš nopratināts vairākas stundas. Vīrietis tika arestēts otrdien, 7. jūnijā.

Pēc Indijas amatpersonu teiktā, Zinbergs kokaīnu mazās paciņās bija noslēpis savā somā.

Nopratināšanas laikā latvietis atklāja, ka somu viņam iedevusi kāda persona Brazīlijā. Zinbergs apgalvoja, ka viņam pretī par veiksmīgi nogādātu kravu solīts visai liels atalgojums.

Varasiestādes arī atklāja, ka cenšas identificēt un atrast cilvēkus, kuriem viņam bija jānodod izņemtā kontrabanda.

"Par tik liela daudzuma (kokaīna) kontrabandu arestētajai personai var draudēt pat 20 gadu cietumsods," sacīja amatpersona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu