Rinkēvičs: Baltkrievijas sabiedrība var paļauties uz Latvijas atbalstu cīņā par demokrātiskām brīvībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Edijs Pālens/LETA

Baltkrievijas sabiedrība var paļauties uz Latvijas ilgstošu atbalstu cīņā par demokrātiskām brīvībām, uzsvēris Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš šodien, 8. jūnijā, tikās ar Baltkrievijas demokrātisko spēku līderi Svjatlanu Cihanousku.

Kā informēja Ārlietu ministrija (ĀM), ministrs uzsvēra, ka prasības pēc visu politiski ieslodzīto atbrīvošanas un jaunām vēlēšanām starptautisko novērotāju klātbūtnē ir nemainīgas. Ja nebūs redzamu uzlabojumu cilvēktiesību jomā, Latvijas atbalsts sankcijām turpināsies.

Ministrs solījis, ka tiks turpināts atbalsts, kuru kopš 2020. gada augusta Latvija sniedz Baltkrievijas pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

Tāpat ministrs uzsvēra, ka būtiski, lai Baltkrievijas demokrātisko spēku pārstāvji būtu vienoti izpratnē un darbos par Baltkrievijai nepieciešamajām reformām.

Pārrunājot situāciju reģionā, Rinkēvičs apliecināja, ka Latvija skaidri saprot, ka Krievijas karu Ukrainā atbalsta Lukašenko režīms, nevis Baltkrievijas tauta.

Savukārt Cihanouska izteica pateicību par Latvijas sniegto palīdzību Baltkrievijas sabiedrībai un skaidro nostāju jautājumā par baltkrievu tautas demokrātisko pamattiesību ievērošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu