VP rosina apsūdzēt bijušo LOK prezidentu Aldonu Vrubļevski par vairāk nekā 1,4 miljonu eiro piesavināšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

2022. gada maija beigās Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļa nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu pret maksātnespējas administratoru un viņa pilnvarotu personu, kuri ilgstošā laikā posmā no maksātnespējīga uzņēmuma piesavinājušies vairāk nekā 1,4 miljonus eiro, ziņo VP.

Viena no šīm personām ir 1957. gadā dzimušais Aldons Vrubļevskis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Maksātnespējas reģistra informācija rāda, ka viņam maksātnespējas administratora sertifikāts bija derīgs no 2016. gada februāra līdz 2018. gada vasarai.

Vrubļevskis no 2004.līdz 2020. gadam bija Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents. "Firmas.lv" informācija liecina, ka patlaban Vrubļevskis darbojas biedrībā Rīgas Olimpiskais centrs "Kleisti" un nodibinājumā "Sporta Apgāda fonds".

Vrubļevskis, jautāts par minēto kriminālprocesu, aģentūrai LETA atbildēja, ka nevarot to komentēt.

Noziedzīgais nodarījums ir kvalificēts pēc Krimināllikuma pantiem par piesavināšanos un krāpšanu lielā apmērā, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Vrubļevskis minētajos gados bija administrators divos uzņēmumos - "Pilsētmāju institūts Urban Art" un "Restorāns Livonija", tomēr Vrubļevska darbības laiks precīzi nesakrīt ar policijas preses paziņojumā minēto.

Vrubļevskis "Pilsētmāju institūts Urban Art" administrators bija no 2009. gada septembra līdz 2018. gada jūnijam, bet "Restorānā Livonija" - no 2009. gada decembra līdz 2018. gada jūnijam. Abi uzņēmumi likvidēti 2019. gadā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka 1957. gadā dzimis maksātnespējas administrators un viņa pilnvarotā persona, kas dzimusi 1977. gadā, laikā no 2009. gada 11. jūnija līdz 2018. gada 26. jūlijam, negodprātīgi veikuši maksātnespējas procesu kā maksātnespējas administratori, prettiesiski piesavinoties finanšu līdzekļus 1 438 785,34 eiro apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanā nav izdevies izsecināt maksātnespējas procesa administratora un viņa pilnvarotās personas veikto pārskaitījumu vai skaidras naudas izlietojuma saistību ar konkrēto maksātnespējas procesu.

Proti, izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka naudas līdzekļi izlietoti bez tiesiska pamata un pārkāpjot Maksātnespējas likuma 26. panta otrajā daļā, 64. panta 8. punktā un 91. pantā noteiktās prasības.

Turklāt policija ir secinājusi, ka no personas, kas saistīta ar maksātnespējas procesu, prettiesiski atsavināti trīs ar maksātnespējas procesu saistīti nekustamie īpašumi, kā arī nepamatoti pārskaitītie naudas līdzekļi legalizēti, pārskaitot 71 800 eiro uz Vācijas Federatīvajā Republikā reģistrēta uzņēmuma kontu un iegādājoties automašīnu "Porche Panamera", kuru faktiski izmantoja pilnvarotā persona.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, šī gada 27. maijā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas amatpersonas kriminālprocesā pabeidza izmeklēšanu un nosūtīja kriminālprocesu Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām personām pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas, 177. panta trešās daļas un 195. panta trešās daļas.

Abām aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi un uzlikts arests mantai.

Valsts policija norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu