Krišjānis Kariņš ticies ar Baltkrievijas demokrātiskās kustības līderi Svjatlanu Cihanousku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 8. jūnijā, tikās ar Baltkrievijas demokrātiskās kustības līderi Svjatlanu Cihanousku
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 8. jūnijā, tikās ar Baltkrievijas demokrātiskās kustības līderi Svjatlanu Cihanousku Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 8. jūnijā, tikās ar Baltkrievijas demokrātiskās kustības līderi Svjatlanu Cihanousku.

Kariņš tikšanās laikā pārrunāja aktuālo situāciju Baltkrievijā un Latvijas atbalstu tās pilsoniskajai sabiedrībai, kā arī Krievijas karu Ukrainā un tā ietekmi uz drošības situāciju reģionā.

Foto: Krišjānis Kariņš 8. jūnijā ticies ar Baltkrievijas demokrātiskās kustības līderi Svjatlanu Cihanousku.

Vizītes laikā Cihanouska tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) un Saeimas deputātiem. Plānota tikšanās arī ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV) un Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (PP), kā arī ar bijušo Tautas frontes priekšsēdētāju Romualdu Ražuku.

Cihanouska un viņu pavadošā delegācija tiksies ar Staķi un vicemēriem Vilni Ķirsi (JV), Edvardu Smiltēnu (NA/LRA) un Lindu Ozolu (K). Pēc tam Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere apmeklēs Rīgas atbalsta centru Ukrainas iedzīvotājiem.

Paredzēts, ka Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere apmeklēs Okupācijas muzeju, kā arī viesosies Ziemeļvalstu Ministru padomes birojā.

Latvija nav atzinusi 2020. gadā notikušās prezidenta vēlēšanas Baltkrievijā un kopā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm pieprasa Baltkrievijai īstenot brīvas un demokrātiskas vēlēšanas. Tāpat Latvija atbalsta sankciju piemērošanu Baltkrievijas režīmam par tā atbalstu Krievijai karā pret Ukrainu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu