IBM un "Microsoft" uzņēmumiem pātraucot darbību Krievijā, tiek atlaisti simtiem darbinieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Worawee Meepian/Shutterstock

IBM martā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā apturēja savu darbību Krievijā. Savukārt "Microsoft" apturēja jaunu pārdošanas un pakalpojumu sniegšanas darbību, bet joprojām apkalpo esošos klientus valstī, vēsta medijs "Insider".

Otrdien, 7. jūnijā, IBM priekšsēdētājs un izpilddirektors Arvinds Krišna darbiniekiem paziņoja par organizētu darbības pārtraukšanu Krievijā. Viņš norādīja, ka vietējie darbinieki tiks atlaisti.

"Mūsu kolēģi Krievijā ne savas vainas dēļ mēnešiem ilgi ir pārdzīvojuši stresu un nenoteiktību," teica Krišna.

"Mēs apzināmies, ka šī ziņa ir smaga, un es vēlos viņiem apliecināt, ka IBM turpinās atbalstīt viņus un veiks visus pasākumus, lai sniegtu atbalstu un padarītu pāreju pēc iespējas sakārtotāku," viņš turpināja.

IBM uzreiz neatbildēja uz "Insider" lūgumu sniegt komentārus, bet aģentūrai "Reuters" norādīja, ka Krievijā nodarbina vairākus simtus cilvēku.

Aprīlī IBM pirmā ceturkšņa peļņas paziņojumā Krišna sacīja, ka uzņēmuma darbība Krievijā  ir koncentrēta uz augstas klases infrastruktūru un programmatūru.

Tikmēr "Microsoft" ievērojami samazina savu uzņēmējdarbību Krievijā, ceturtdien, 9. jūnijā, pavēstīja uzņēmuma preses pārstāvis. 

"Ņemot vērā izmaiņas ekonomiskajās perspektīvās un to ietekmi uz mūsu uzņēmējdarbību Krievijā, esam pieņēmuši lēmumu ievērojami samazināt savu darbību valstī," pavēstīja "Microsoft" pārstāvis.

"Mēs turpināsim pildīt esošās līgumsaistības ar Krievijas klientiem, kamēr spēkā būs jaunu pārdošanas darījumu apturēšana."

"Microsoft" atlaida 400 darbiniekus Krievijā, preses pārstāvis sacīja aģentūrai "Bloomberg", kas pirmā ziņoja par šo ziņu.

"Mēs cieši sadarbojamies ar skartajiem darbiniekiem, lai nodrošinātu, ka pret viņiem izturas ar cieņu un ka šajā grūtajā laikā viņi saņem mūsu pilnīgu atbalstu," sacīja tehnoloģiju gigants.

"Microsoft" un IBM, kā arī "Goldman Sachs", "McDonald's" un "Disney" tagad ir to lielo ASV un Eiropas uzņēmumu vidū, kuri ir paziņojuši, ka pārtrauks savu darbību Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu