Skan Ukrainas himna. Hakeri uzlauzuši lielu Krievijas radiostaciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Kronen Zeitung/"Twitter"

Trešdien, 8. jūnijā, tika uzlauzta liela Krievijas radiostacija, kas atskaņojusi Ukrainas himnas un pretkara dziesmas, ziņo medijs "Insider".

"Kommersant FM" radio filiāles darbību pēkšņi pārtrauca Ukrainas militārā himna, ziņoja BBC reportieris Francis Skārs.

"Mūs patiešām uzlauza. Tehniskie speciālisti tagad noskaidro šī uzbrukuma izcelsmi," sacīja "Kommersant FM" galvenais redaktors Aleksejs Vorobjovs.

"Kommersant FM" tiešraidē tika atskaņotas arī Ukrainas valsts himna un Krievijas rokgrupas "Nogu Svelo" dziesma "Нам не нужна война" ("Mums nav vajadzīgs karš").

"Kommersant" pieder piektajam bagātākajam cilvēkam Krievijā, oligarham Ališeram Usmanovam, kuru Eiropas Savienība raksturo kā "vienu no Vladimira Putina iecienītākajiem oligarhiem". Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ASV un ES piemēroja sankcijas Usmanovam.

Marta vidū kāda vadošās Krievijas valsts raidorganizācijas "Первый канал" ("Pirmais kanāls") redaktore raidījuma laikā ieskrēja studijā ar plakātu "Neticiet propagandai. Viņi jums šeit melo".

Pagājušajā mēnesī Krievijas televīzijas raidījumi tika uzlauzti, lai parādītu pret karu vērstus vēstījumus tajā pašā dienā, kad valstī tika svinēti valsts militārie svētki. Saskaņā ar BBC monitoringa datiem vienā no vēstījumiem bija teikts: "Uz jūsu rokām ir tūkstošiem ukraiņu un simtiem viņu nogalināto bērnu asinis."

Arī maijā trīs radiostacijas Sanktpēterburgā vairāk nekā divas stundas atskaņoja ukraiņu un pret karu vērstas dziesmas, ziņo "Insider".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu