Leģendārais Fjodors Jemeļjaņenko beidzot komentē Krievijas sportistiem noteiktās sankcijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fjodors Jemeļjaņenko
Fjodors Jemeļjaņenko Foto: AP/Scanpix

Leģendārais jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Fjodors Jemeļjaņenko nācis klajā ar savu viedokli par Krievijas sportistiem piespriestajām sankcijām.

Pēc Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā vairumam krievu un baltkrievu sportistu tika piespriests liegums piedalīties starptautiskās sacensībās.

Tiesa, boksa un MMA organizācijas, kā, piemēram, UFC, šādu nostāju nepiekopj un turpina rīkot cīņas ar Krievijas un Baltkrievijas cīkstoņu dalību. Tiesa, starptautiskajās sacensībās, kuras nerīko komerciālas organizācijas, baltkrievu un krievu cīkstoņi nedrīkst piedalīties.

Jemejļjaņenko, kurš arī kopš 2015. gada pilda Krievijas MMA apvienības prezidenta pienākumus, norāda, ka sportu un politiku nebūtu jājauc.

"Ceram, ka sankcijas nebūs mūžīgas un kā Eiropas, tā pasaules čempionāti atkal būs pilnvērtīgi. Ir vajadzīgs plāns B. Mēs pie tā strādājam. Komunicējam ar sev draudzīgām valstīm. Kaut kā sanāk, ka allaž bijis lozungs: "Sportu ar politiku nevajag jaukt." Bet parasti politiskie lēmumi sporta nozarei sit kā pirmajai," sacīja leģendārais cīkstonis. 

Jemeļjaņeko uzskata, ka valstis, kuras noteikušas sporta sankcijas, drīzumā apzināsies, ka sacensībās ir nepieciešama Krievijas sportistu dalība.

"Cerēsim, ka šīs valstis tomēr apdomāsies un sapratīs, ka bez Krievijas nekādi nevar," piebilda Jemeļjaņeko vecākais.

45 gadus vecais cīkstonis savu profesionālo karjeru vēl oficiāli nav noslēdzis, tomēr pēdējā laikā nav izskanējušas runas par viņa "gulbja dziesmu" MMA oktagonā. Savā līdz šim pēdējā cīņā "Bellator 269" cīņu šova ietvaros viņš ar pirmā raunda nokautu uzveica Timotiju Džonsonu.

Savas karjeras laikā Fjodors Jemeļjaņenko ir izcīnījis 40 uzvaras, piedzīvojot sešus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu