Ukraiņu žurnālists uzdevis neērtu jautājumu Krievijas ārlietu ministram Lavrovam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

8. jūnijā notikušajā Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un viņa Turcijas kolēģa Mevluta Čavušoglu preses konferencē negaidīti uzstājās Ukrainas televīzijā strādājošais žurnālists Musļims Umerovs, kurš Lavrovam uzdeva iepriekš neprasītu jautājumu par Krievijas zādzībām Ukrainā, vēsta "Postimees".

Lavrovs un Čavušoglu preses konferencē Turcijā runāja par plāniem izveidot Ukrainas graudu eksporta koridoru, ziņoja britu laikraksts "The Guardian".

Pasākums tuvojās noslēgumam, un Umerovs joprojām nevarēja uzdot savu jautājumu. Viņš piecēlās un tieši uzrunāja Krievijas ārlietu ministru.

"Mani sauc Musļims Umerovs, un man ir jautājums:

ko no Ukrainā nozagtajām precēm, izņemot graudus, Krievija jau ir paspējusi pārdot?" jautāja Ukrainas sabiedriskās televīzijas darbinieks.

"Ak, jums vienmēr ir galvassāpes par to, ko un kur zagt. Vai jūs domājat, ka tā dara visi?" smējās Lavrovs. "Es jums atbildu. Mēs esam iesaistījušies publiski paziņoto mērķu īstenošanā - atbrīvot Austrumukrainu no neonacistiskā režīma spiediena.

Tieši to mēs darām. Un labība... Mēs šodien paskaidrojām, ka labību var droši nogādāt uz galamērķi un Krievija tam neliks šķēršļus. Šim nolūkam mums ir nepieciešams, lai Zelenska kungs, ja viņš joprojām ir komandieris, dotu komandu atļaut ārvalstu un Ukrainas kuģiem ienākt Melnajā jūrā," atteica Lavrovs.

Umerovs, kurš Stambulā strādā Ukrainas televīzijā, paskaidroja, ka preses konferences laikā turpinājis celt roku, bet sapratis, ka organizatori viņam neļauj uzdot jautājumu, ziņoja aģentūra "Agence France-Presse".

"Es riskēju pārtraukt konferenci, jo visa Ukraina gaida atbildi uz šo jautājumu," skaidroja Umerovs.

Tiek ziņots, ka Krievija zog no Ukrainas eksportētos graudus, lai tos tālāk pārdotu, laikrakstam "The Guardian" sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu