Liepājā Šlesera partijas pārstāvju koncerta laikā aizturētas vairākas personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Martins Levuškāns/"Twitter"

Liepājā ceturtdienas vakarā ar Aināru Šleseru saistītās partijas pārstāvju koncerta "Gaisma krīt" laikā aizturētas vairākas personas.

Jau kopš maija visā Latvijā notiek "Gaisma krīt" labdarības koncerti, kuri "veltīti ģimenes atbalstam" un kuros piedalās mūziķi, partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) pārstāvji Jolanta Gulbe Paškeviča un Deniss Paškevičs. Koncertu turnejai uzmanību pievērsis arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Šovakar koncerts notika Liepājā, Jāņa Čakstes laukumā, un, kā liecina sociālajos tīklos izvietoti aculiecinieku vizuālie materiāli, koncerta laikā aizturēts kāds vīrietis ar Ukrainas karogu. Vīrietis noguldīts uz zemes, bet karogu policija viņam uzlikusi uz muguras.

Portāls "liepajniekiem.lv" vēsta, ka aizturētais ir liepājnieks Aleksandrs Vabelis, kurš uz pasākumu bija ieradies ar Ukrainas karogu. Neoficiāli zināms, ka turpat aizturēta vēl kāda jauniete ar varavīksnes krāsas karogu.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte skaidroja, ka policija ir atbildīga par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu. Konkrētajā situācijā - pašvaldībā pieteikta un saskaņota pasākuma laikā - personas aizturētas par huligānisku darbību veikšanu, proti, par konfliktēšanu, sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas, kā arī par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Par minētajām darbībām sākti administratīvie procesi par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām un sīko huligānismu.

Aizturēšana absolūti nav saistīta ar personu līdzi paņemtajiem karogiem, uzsver policija. Vienlaikus likumsargi norāda, ka Ukrainas karoga klātesamība personai nenozīmē, ka likumi un tajos noteiktā atbildība par pārkāpumu uz viņu vairs neattiecas - šī karoga izmantošana likumpārkāpuma izdarīšanai ir necieņa pret sabiedrību un Ukrainas tautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu