Zemkopības ministrs sveicis gada balvas "Zelta čiekurs 2021" laureātus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aleksandrs Muiznieks/Shutterstock

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards piektdien, 2022. gada 27. maijā, par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu meža nozares labā sveica gada balvas "Zelta čiekurs 2021" laureātus. Svinīgā apbalvošanas ceremonija šogad norisinājās Meža dienu laikā Tērvetes dabas parkā.

"Meža dienu laikā ikviens bija aicināts izzināt vairāk par kokiem, norisēm dabā un mežā, par meža un koku nozīmi mūsu valsts ekonomikā un ilgtspējīgā izaugsmē, vienlaikus neaizmirstot par tā nozīmi mūsu sadzīvē.

Tāpēc šogad simboliski tieši Meža dienu laikā sveicām un godinājām izcilākos meža nozares profesionāļus, kas neatlaidīgi ar savu darbu un zināšanām dod nozīmīgu ieguldījumu Latvijas "zaļā zelta" kopšanā, saglabāšanā un atbildīgā apsaimniekošanā," atzīmēja zemkopības ministrs K. Gerhards.

"Zelta čiekurs" ir gadskārtēja meža nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozarē, kas dibināta, lai apzinātu Latvijas labākos meža darbiniekus, pateiktos viņiem par paveikto un iepazīstinātu sabiedrību ar Latvijas labākajiem mežsaimniekiem. Šogad balvu pasniedza astoņpadsmito reizi.

27. un 28. maijā, Tērvetē norisinājās Baltijā lielākais meža izziņas pasākums - Latvijas Meža dienas. Šogad Latvijas Meža dienām 94. gadskārta, un meža nozares profesionāļi Tērvetē stāstīja par meža audzēšanas ciklu no sēkliņas līdz koka mājai, kā arī ļaus iepazīties ar mācību un karjeras iespējām vairāk nekā 80 meža izziņas pieturās.

Arī Zemkopības ministrijas Meža departaments piedalījās izglītošanā ar meža politikas spēli jauniešiem, un ikviens tika aicināts iepazīt daudzās ar mežu saistītās intereses Latvijā un iemēģināt roku līdzsvarota lēmuma pieņemšanas mākā.

Latvija ir ceturtā mežiem pilnākā valsts Eiropā, un meža nozare ir ļoti nozīmīga Latvijas tautsaimniecībai. Apmēram puse Latvijas meža pieder valstij un to apsaimnieko sabiedrība "Latvijas valsts meži".

Pārējā meža lielākā daļa pieder privātās zemes īpašniekiem, kuru kopējais skaits ir aptuveni 113 tūkstoši. Meža nozarē strādā 44 tūkstoši nodarbināto, un vēl 30 tūkstoši cilvēku nodarbināti saistītajās nozarēs.

Raksts tapis sadarbībā ar PEFC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu