KNAB aizturēšanu Ventspilī veicis Eiropas prokuratūras izmeklētā lietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kādas personas aizturēšanu Ventspils pašvaldībā veicis Eiropas prokuratūras izmeklētā lietā, intervijā TV3 informēja KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Sīkāku informāciju par lietu Straume nesniedza, aicinot vērsties pie Eiropas prokuratūras, jo KNAB šajā gadījumā strādā tās uzdevumā.

LETA jau ziņoja, ka KNAB trešdien aizturējis kādu personu Ventspils pašvaldībā. Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij") ceturtdienas vakarā aģentūrai LETA sacīja, ka ne viņam, ne kolēģiem neesot ziņu, ka būtu aizturēts kāds Ventspils pašvaldības darbinieks vai amatpersona.

Maija beigās LTV raidījums "De facto" gan ziņoja, ka, Ventspils brīvostai atzīstot sevi par cietušo, KNAB februārī sācis kriminālprocesu par 20 gadus veiktiem brīvostas maksājumiem bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") vadītajai biedrībai "Ventspils attīstības aģentūra". Brīvostas pašreizējā vadība uzskatot, ka tai varētu būt nodarīti 1,3 miljonus eiro lieli zaudējumi.

Straume uzsvēra, ka aizturēšana ceturtdien nav saistīta ar šo lietu. Vienlaikus viņš atzīmēja, ka situācija ar "Ventspils attīstības aģentūru" ir vairākus gadus vērota problēma - diemžēl ilgus gadus bija atļautas shēmas, kad pašvaldības lemj par naudas piešķiršanu biedrībām, kuras pēc tam naudu izmaksā pašvaldību politiķiem un amatpersonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu