FOTO Rīgas ostā ienācis lielākais šosezon pieteiktais kruīza kuģis - "Voyager of the Seas"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Brīvosta/Publicitātes foto

Rīgas ostā ienācis lielākais no šosezon pieteiktajiem kruīza kuģiem - "Voyager of the Seas", kas uz Latvijas galvaspilsētu atvedis 900 tūristu, informēja Rīgas Brīvostas pārvaldes pārstāvji.

"Voyager of the Seas" ir 311 metrus garš, 37 metrus plats un 63 metrus augsts. Kruīza kuģis, kuram ir 15 stāvi, uz klāja vienlaikus var uzņemt līdz 3840 pasažieru. Rīgā tas ieradies pirmo reizi.

Brīvostas pārvaldē atzīmēja, ka, ievērojot pandēmijas piesardzības pasākumus, kruīza kuģi šajā sezonā neceļo ar pilnu pasažieru skaitu. Piemēram, šajā reisā uz Rīgu desmit dienu kruīza ietvaros ir atceļojuši 900 tūristu, lielākā daļa no ASV, bet daudz pasažieru ir arī no Lielbritānijas, Dānijas, Brazīlijas, Meksikas un citām pasaules valstīm.

Ņemot vērā kuģa izmērus un iegrimi, kuģis pietauvots pie "KS Terminal" piestātnēm Krievu salā.

Plānots, ka "Voyager of the Seas" Rīgas ostu šosezon apmeklēs kopumā deviņas reizes.

Piektdien Rīgas ostā vienlaikus viesojas trīs kruīza kuģi.

FOTO: Rīgas ostā ienācis lielākais šosezon pieteiktais kruīza kuģis - "Voyager of the Seas"

Rīgas centrā, pie Pasažieru termināla piestātnēm, piektdienas rītā pietauvoti vēl divi kruīza kuģi - 219 metrus garais portugāļu kruīza kompānijas "Mystic Invest" kuģis "Vasco da Gama" un 136 metrus garais zem Madeiras karoga kuģojošais "Ocean Majesty", kuri abi kopā uz Rīgu atveduši kopumā 528 tūristus. Abi šie kruīza kuģi Rīgā bijuši arī iepriekš.

Atbilstoši pieteiktajam grafikam plkst.15.30 Rīgas ostu piektdien atstās "Ocean Majesty", ap plkst.17 - "Vasco da Gama", bet ap plkst.18 "Voyager of the Seas".

Mēneša laikā kopš kruīza sezonas sākuma Rīgas ostā kruīza kuģi ienākuši 16 reizes, atvedot kopumā 9140 tūristu no visas pasaules.

Rīgas brīvosta ir aktīvs starptautisko kruīza organizāciju "Cruise Europe", "Cruise Lines International Association", "Baltic Ports Organization", "The International Association of Cities and Ports" (AIVP) un "International Association of Ports and Harbors" biedrs.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu