Lietuvas Aizsardzības ministrija paraksta līgumu par Ukrainai paredzētā "Bayraktar" apbruņošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas mediju kompānija "Laisves TV", kuras ierosinātajā akcijā dažu dienu laikā izdevās savākt ziedojumos 5,9 miljonus eiro, lai iegādātos un uzdāvinātu Ukrainai Turcijā ražoto kaujas bezpilota lidaparātu "Bayraktar", piektdien parakstījusi līgumu ar Aizsardzības ministriju par mērķatbalstu tā apbruņošanai 1,5 miljona eiro vērtībā.

Kā ziņots, uzzinot par Lietuvā savāktajiem ziedojumiem, Turcija un šo dronu ražotājs "Baykar" nolēma uzdāvināt Lietuvai modernu kaujas bezpilota lidaparātu "Bayraktar TB2" komplektā ar visām optiskajām un pamatiekārtām. Pusotrs miljons no saziedotajiem līdzekļiem tiks nodots Lietuvas Aizsardzības ministrijai drona apbruņošanai, bet atlikušie 4,4 miljoni eiro cilvēku ziedojumu saskaņā ar Turcijas lūgumu tiks atvēlēti humānajai, aizsardzības un Ukrainas atjaunošanas palīdzībai.

"Bezpilota lidaparātu, kuram lietuvieši jau nolēmuši dot vārdu "Vanagas" ("Vanags"), Turcija Lietuvai dāvinās ar visām nepieciešamajām papildietaisēm, bet Aizsardzības ministrija gādās, lai tas pirms nodošanas Ukrainai tiktu pilnībā nodrošināts ar visu nepieciešamo bruņojumu," paziņojis aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks.

Ministrija norāda, ka līdz mēneša beigām uzsāks dronam paredzēto "gaiss-zeme" tipa raķešu iepirkumu. Plānots, ka tuvāko nedēļu laikā Lietuvas Gaisa spēki lidaparātu nogādās Lietuvā, lai vēlāk to kopā ar visu bruņojumu nodotu Ukrainas aizstāvjiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu