Austrijas kanclers aizstāv Makrona un Šolca telefonsarunas ar Putinu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Austrijas kanclers Karls Nēhammers piektdien aizstāvēja Francijas un Vācijas līderu telefonsarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kas notikušas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

"No mana skatu punkta, ir vienmēr nepieciešami, pat karā, runāt ar visām konfliktā iesaistītajām pusēm," Tallinā pēc sarunām ar Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu sacīja Austrijas kanclers. "Uz spēles ir ļoti daudz."

Telefonsarunas, kādas bijušas Francijas prezidentam Emanuelam Makronam un Vācijas kancleram Olafam Šolcam, nepieciešamas, lai runātu par tādiem jautājumiem kā drošiem pārtikas koridoriem, gūstekņu apmaiņu un humāno palīdzību, skaidroja Nēhammers.

"Es uzskatu, ka tas ir pareizi un svarīgi - konfrontēt prezidentu Putinu tieši un tūlīt par viņa kara noziegumiem," piebilda kanclers.

Igaunijas premjere savukārt atkārtoja savus iebildumus pret šādiem tiešiem kontaktiem.

Kā norādīja Kallasa, viņa netic, ka šādām sarunām ar Putinu ir jēga, kā arī izteica šaubas par labo gribu no Putina puses.

Kopš Krievija februārī izvērsa pilna mēroga karu pret Ukrainu, Makrons un Šolcs ar Putinu telefoniski sazinājušies vairākkārt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu