Aviopasažieriem ierodoties ASV nebūs jāveic Covid-19 tests

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: TZIDO SUN/shutterstock.com

ASV piektdien paziņoja, ka turpmāk Covid-19 testa veikšana netiks pieprasīta starptautiskajiem aviopasažieriem.

Baltā nama preses sekretāra vietnieks Kevins Munjoss ziņu apstiprināja tviterī, bet ASV mediji iepriekš ziņoja, ka testi nebūs jāveic no nedēļās nogales. Par testu prasības atcelšanu aktīvi bija iestājusies tūrisma industrija.

Visiem pasažieriem pirms iekāpšanas lidmašīnā būs jāuzrāda nesen veikta Covid-19 testa negatīvs rezultāts vai apliecinājums par Covid-19 pārslimošanu pēdējo 90 dienu laikā.

Prezidenta Džo Baidena politika vakcinācijas un ārstniecības jomā bijusi kritiski svarīga, lai varētu atvieglot ceļošanai noteiktos ierobežojumus, sacīja Munjoss.

Slimību kontroles un profilakses centri turpinās izvērtēt Covid-19 datus, pēdējā laikā saslimšanas gadījumu skaitam atkal pieaugot, viņš piebilda.

Pagājušajā mēnesī ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ASV pārsniedza vienu miljonu, Baidenam atzīstot, ka amerikāņu ģimeņu ciešanas bijušas smagas, kā arī mudinot līdzpilsoņus saglabāt modrību.

Pirmais ar Covid-19 saistītais nāves gadījums ASV tika reģistrēts Rietumkrastā 2020.gada februāra sākumā.

Daudzas masku valkāšanas prasības atceltas, bet valstī pieredzēts jauno Covid-19 gadījumu skaita kāpums, pamatā omikrona apakšpaveidu izplatīšanās dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu