Kazakevičs: Šī uzvara mums nebija viegla

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas vīriešu futbola izlasei piektdien UEFA Nāciju līgas D līgas trešajā mačā bija brīži, kad pretiniece Moldova radīja diezgan lielas problēmas, pēc uzvaras secināja valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Vladislavam Gutkovskim un Jānim Ikauniekam katram gūstot pa diviem vārtiem, Latvija viesos ar rezultātu 4:2 (2:1) uzvarēja Moldovu un nostiprinājās grupas līderpozīcijā. Latvijas izlase nav zaudējusi septiņos mačos, kas tai ir garākā sērija kopš neatkarības atjaunošanas.

"Spēle mums bija sarežģīta, jo Moldova ir nopietns pretinieks, kurš mums radīja problēmas. Esmu ļoti priecīgs, ka mums izdevās tās pārvarēt, it īpaši uzbrukumā. Tomēr vienlaikus es arī negribu, lai būtu mānīgs priekšstats - bija brīži, kad pretinieks mums radīja diezgan lielas problēmas, tāpēc šī uzvara mums nebija viegla," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča pēcspēles preses konferencē teikto.

Kazakevičs atklāja, ka izlases treneru kolektīvs veltīja daudz laika pretinieka izpētīšanai un analīzei. Viņaprāt, spēlētāji laukumā parādīja lielisku sniegumu, izpildot savus uzdevumus un grūtās situācijās pieņemot pareizus lēmumus.

"Arī spēles scenārijs, kas sākumā bija mums nelabvēlīgs, nepatraucēja mums demonstrēt savu spēli. Mēs bijām labi izpildījuši savu mājasdarbu, taču galvenie nopelni ir futbolistiem, kuri visu laukumā realizēja. Es gaidīju, ka būsim agresīvi uzbrukumā un izmantosim brīvās zonas, taču neliekuļošu - negaidīju, ka būs tik daudz vārtu. Mačs izvērtās atklātāks nekā gaidīts," secināja Kazakevičs.

Treneris arī uzsvēra, ka Latvijas izlase jau vairākas reizes ir pierādījusi, ka sarežģītās spēlēs spēj uzlabot savu sniegumu.

"Aizvadījām kvalitatīvāko spēli šajā nometnē, par ko lieli komplimenti puišiem, jo mačs mums bija ļoti svarīgs. Ir izveidojies kolektīvs, kas laukumā var risināt uzdevumus. Laba komanda ir spējīga reaģēt uz izaicinājumiem spēles laikā. Mēs sākam parādīt to, ka esam komanda, turklāt esam komanda dažādās spēles situācijās," turpināja Kazakevičs.

Otrdien Latvijas izlase aizvadīs jūnija spēļu cikla noslēdzošo maču, viesojoties Lihtenšteinā.

Latvijas izlase ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir grupas līdere.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu