Krievijas tehnoloģiju uzņēmums noņem visas savstarpējās valstu robežas lietotnē "Yandex Maps"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Maria Pomelnikova/Shutterstock

Kamēr kara noziedznieks Vladimirs Putins atklāti runā par sapņiem paplašināt valsts robežas, Krievijas lielais tehnoloģiju uzņēmums "Yandex" noņem visas savstarpējās valstu robežas lietotnē "Yandex Maps", vēsta medijs "Vice".

Krievijas lielākais tehnoloģiju uzņēmums "Yandex" ceturtdien, 9. jūnijā, paziņoja, ka noņem visas savstarpējās valstu robežas lietotnē "Yandex Maps".

Šāds solis tiek sperts laikā, kad joprojām turpinās iebrukums Ukrainā. Vladimirs Putins atklāti runā par valsts robežu paplašināšanu, un ukraiņi baidās, ka Krievija izmantos fiktīvus referendumus, lai anektētu daļu valsts teritorijas.

""Yandex Maps" ir universāls pakalpojums, kas palīdz cilvēkiem atrast tuvumā esošās organizācijas un vietas, izvēlēties sabiedrisko transportu un plānot ērtus maršrutus. Tie ir galvenie mūsu lietotāju izmantošanas gadījumi," sacīja uzņēmuma pārstāve Poļina Pestova.

Pestova uzsvēra, ka tas nav politisks lēmums.

"Mūsu mērķis ir parādīt apkārtējo pasauli. Tāpēc kartē parādīsies daži objekti, piemēram, kalni, upes un citi dati, kas ir raksturīgi šāda veida kartēm," teikts viņas paziņojumā.

Izmaiņas tika veiktas, kad Putins salīdzināja sevi ar 18. gadsimta Krievijas caru Pēteri Lielo, kurš bēdīgi slavens ar to, ka karoja pret Zviedrijas impēriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu