Zelenskis: Sankcijas konkrēti ir jānosaka Krievijas amatpersonām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) septītajai sankciju paketei jābūt vēl stingrākai un tā jāvērš pret Krievijas amatpersonām, bankām un uzņēmumiem, sestdien ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu kopīgā preses konferencē Kijivā sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"ES sešas sankciju paketes kļuvušas par jūtamu spiediena instrumentu pret Krieviju par karu, bet karš diemžēl vēl turpinās, un tas nozīmē, ka ir vajadzīga septītā sankciju pakete," sacīja Zelenskis.

"Tai ir jābūt vēl spēcīgākai. Sankcijas konkrēti ir jānosaka Krievijas amatpersonām, visiem Krievijas tiesnešiem, kas strādā šī kara labā, kas pastāvīgi strādā represiju labā," norādīja prezidents.

ES ir jānobloķē bez izņēmuma visu Krievijas banku darbība. Pirmkārt, tas attiecas uz "Gazprombank" - vienu no naudasmakiem, no kuriem tiek apmaksāta Krievijas antieiropeiskā politika.

Tāpat ir vajadzīgas sankcijas pret visiem Krievijas uzņēmumiem, kas vienā vai otrā veidā palīdz Krievijas valstij militārajā sfērā vai demokrātijas apspiešanā, vārda brīvības apspiešanā, piebilda Zelenskis.

"Protams, ES pašai sava labuma vārdā ir jāstrādā pie tā, lai pilnībā atteiktos no Krievijas energoresursiem. Tas ir fundamentāls mūsu visu drošības jautājums," uzsvēra prezidents.

Zelenskis pateicās par ievērojamo finansiālo palīdzību, ko Ukraina šajā sarežģītajā laikā saņem no Eiropas partneriem.

Kā ziņots, Leiena sestdien ieradās Kijivā, lai tiktos ar Zelenski un runātu par Ukrainas virzību uz ES.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu