Stemkoss gūstot divus vārtus, ieved "Lightning" Stenlija kausa finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X02835/Scanpix

Stīvenam Stemkosam gūstot divus vārtus, iepriekšējo divu sezonu Stenlija kausa čempione Tampabejas "Lightning" sestdien sasniedza šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīra finālu.

Finālsērija, kurā "Lightning" tiksies ar Kolorādo "Avalanche", sāksies trešdien Denverā.

"Lightning" Austrumu konferences finālsērijas sestajā mačā mājās ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) uzveica Ņujorkas "Rangers" un sērijā līdz četrām uzvarām guva virsroku ar 4-2.

Komandas spēles pirmajā pusē vārtus neguva līdz otrā perioda 11.minūtē Stemkoss vidusszonā saņēma piespēli, devās uzbrukumā un no iemetienu apļa līnijas raidīja ripu mērķī. Trešā perioda 14.minūtē Frenks Vatrāno pēc uzvarēta iemetiena ar raidījumu bez ripas apstādināšanas vairākumā panāca 1:1. Tiesa, 21 sekundi vēlāk Stemkoss, kurš pirms tam bija mājiniekus atstājis mazākumā, pēc izgājiena divatā pret aizsargu atjaunoja vadību, atlēkušajai ripai no "Lightning" kapteiņa kājas nonākot vārtos.

Uzvarētāju vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 20 metienus, bet otros vārtos Igors Šestjorkins tika galā ar 29 metieniem.

"Lightning" sēriju sāka ar diviem zaudējumiem izbraukumā, bet nākamajās četrās spēles izcīnīja uzvaras.

Kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem Tampas vienība ir pirmā komanda, kas trīs gadus pēc kārtas sasniegusi Stenlija kausa finālu - no 1983. līdz 1985.gadam to paveica Edmontonas "Oilers".

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņas finālsērijā Tampabejas "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu