Valsts robežsardzes helikopters no Daugavpils uz Rīgu nogādājis donora sirdi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien, 11. jūnijā Valsts robežsardzes helikopters veica neplānotu lidojumu, lai uz Rīgu no Daugavpils slimnīcas nogādātu donora sirdi. Sirds orgāns bija kritiski nepieciešams, lai Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā veiktu tā pārstādīšanu un glābtu kāda cilvēka dzīvību.

Lidojums tika veikts atsaucoties Nacionālā transplantācijas koordinācijas dienesta lūgumam.

Sirds orgāna transportēšanā katra minūte ir no svara. Lai sekmīgi to varētu pārstādīt, mediķiem ir vien trīs stundas laika, tādēļ loģistikai un gaisa satiksmei orgāna transportēšanā uz lieliem attālumiem ir ļoti svarīga loma.

Šī jau ir otrā reize, kad Valsts robežsardze, lai glābtu cilvēka dzīvību, sniedz atbalstu tieši sirds orgāna transportēšanā.

Jau 2014. gadā starp Valsts robežsardzi un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu tika noslēgta vienošanās par gaisa medicīnisko transportēšanu, pamatojoties uz kuru Valsts robežsardze ar tās rīcībā esošajiem gaisa kuģiem ir uzņēmusies sniegt atbalstu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam cietušo vai slimo personu, medicīniskā personāla vai ierīču transportēšanā neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai kā ikdienā, tā ārkārtas situācijās un katastrofās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu