FOTO ⟩ Atklāta fotogrāfiju izstāde "NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā - 5 gadi"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā 5. gadadienai veltītā foto izstāde "NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā - 5 gadi" pie Brīvības pieminekļa.
NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā 5. gadadienai veltītā foto izstāde "NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā - 5 gadi" pie Brīvības pieminekļa. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien, 13. jūnijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Kanādas bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandieris pulkvedis Žans Fransuā Kodēns Rīgā pie Brīvības pieminekļa svinīgi atklāja foto izstādi "NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā - 5 gadi".

Pasākumā piedalījās arī Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji, NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā karavīri, attiecīgo valstu vēstnieki un militārie atašeji.

"Šogad aprit pieci gadi, kopš Latvijā ir izvietota NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa, šādi stiprinot mūsu valsts aizsardzību un veicinot iedzīvotāju drošību.

Šo gadu laikā kaujas grupa ir nepārtraukti attīstījusies un pilnveidojusi savas kaujas spējas, piedaloties kopīgās mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Pateicībā par sabiedroto sniegto ieguldījumu esam izveidojuši izstādi, kas ne tikai atspoguļos piecus gadus Latvijā, bet arī vairos sabiedrības izpratni par NATO vērtībām un to, ka šajā aliansē mēs esam viens par visiem un visi par vienu," pauda Pabriks.

Izstādē ir iekļautas fotogrāfijas, kas ataino NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā darbību un tās ieguldījumu mūsu valsts aizsardzībā un drošības uzturēšanā piecu gadu laikā.

Foto: Atklāta fotogrāfiju izstāde "NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā - 5 gadi"

Aplūkojot izstādi, apmeklētāji savos tālruņos tiek aicināti izmantot mobilo lietotni "Overly", kas fotogrāfijām ļaus atdzīvoties video formātā un radīt patiesu klātbūtnes efektu.

Izstāde pie Brīvības pieminekļa būs skatāma līdz pat 7. jūlijam.

15. jūnijā Ādažu bāzē norisināsies svinīga ceremonija, kas veltīta 5. gadadienai kopš Latvijā ir izvietota NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa.

Ņemot vērā izmaiņas starptautiskās drošības vidē, NATO samitā Varšavā 2016. gada jūlijā tika apstiprināta vienošanās par sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā NATO paplašinātās klātbūtnes ietvaros, šādi demonstrējot alianses vienotību un apņemšanos aizsargāt NATO dalībvalstis pret iespējamu agresoru.

Savukārt jau 2017. gada 19. jūnijā Ādažu militārajā bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Šobrīd NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā apvieno aptuveni 1700 karavīrus no 10 valstīm - Albānijas, Čehijas, Spānijas, Itālijas, Islandes, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Kanādas, kas ir vadošā valsts Latvijā izvietotajam NATO bataljonam.

Ikdienā sabiedroto karavīri piedalās kopīgās militārās mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu