Futbola noteikumos uz palikšanu veiktas būtiskas izmaiņas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Piecu spēlētāju maiņas tiks pastāvīgi ieviestas noteikumos, kā arī, iespējams, Pasaules kausā futbolā tiks izmantota automātiskā aizmugures noteikšanas sistēma, pirmdien paziņoja Starptautiskā Futbola asociācijas padome (IFAB).

Starptautiskā Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantino norādīja, ka piecas spēlētāju maiņas, kas tika ieviestas pēc Covid-19 pandēmijas, saņēma plašu atbalstu visās futbola līgās.

Lai gan IFAB ir pieņēmusi šādu lēmumu par piecām maiņām, par to ieviešanu un atstāšanu spēkā katrās atsevišķās sacensībās ir atbildīga federācijas vai organizācija, kuras paspārnē tiek rīkotas šīs sacensības.

Līdz ar piecu spēlētāju maiņu ieviešanu, IFAB ļaus komandām spēles pieteikumā iekļaut 15 maiņas spēlētājus, nevis 12 kā ir bijis līdz šim.

Tāpat Infantino atklāja, ka pēc ikgadējās IFAB sapulces eksperti izlems, vai pusautomātiskā aizmugures noteikšanas sistēma tiks izmantota šī gada Pasaules kausā. Šī sistēma jau tika testēta citos augstas klases turnīros, tostarp FIFA Klubu pasaules kausā, kas norisinājās februārī.

Oficiāli šī sistēma tiek saukta par pusautomātisko, jo galējo lēmumu joprojām pieņem tiesnesis.

"Šobrīd esam ar sistēmu apmierināti, un eksperti to vēl izskatīs pirms ieviešanas Pasaules kausā," Infantino teica preses konferencē.

Vēl IFAB nolēma, ka tiesnešiem spēles laikā drīzumā varētu būt ķermeņa kameras, lai tādējādi pasargātu pašus tiesnešus un mazinātu uzbrukumus un necieņu pret viņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu