Cilvēks pret dzīvnieku - Lielbritānijā vīrietis 35 kilometru distancē noskrējis zirgu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļas nogalē iespaidīgu uzvaru izcīnīja britu garo distanču skrējējs Rikijs Laitfuts, kurš 35 kilometru distanci veica ātrāk nekā zirgs.

Sacensības ar nosaukumu "Cilvēks pret zirgu" ik gadu norisinās Velsas pilsētā Laienvridā. Tradicionālā skrējiena nosaukums ļoti precīzi paskaidro pašu sacensību esenci - skrējēji dodas 22 jūdžu distancē (35,4 kilometri), sacenšoties ar zirgiem.

Šogad sacensībās piedalījās vairāk nekā 1200 skrējēju un 60 zirgu.

Laitfuts 35 kilometru distanci veica divās stundās 22 minūtēs un 23 sekundēs, savukārt otrajā vietā ierindojās zirgs vārdā "Lane House Boy", kurš no uzvarētāja atpalika par vienu minūti un vienu sekundi.

Laitfuts kļuva tikai par trešo cilvēku, kuram izdevies izcīnīt uzvaru šajās sacensībās. 2004. gadā to izdarīja Hevs Lobs, bet 2015. gadā nepārspēts palika Floreins Holtingers. Lobam pieder distances rekords (cilvēka izpildījumā) - divas stundas un piecas minūtes.

"Esmu priecīgs, ka uzvarēju šajās sacīkstēs. Biju dzirdējis par iepriekšējiem diviem uzvarētājiem. Esmu priecīgs, ka varu sevi saukt par vienu no trim cilvēkiem, kuram izdevies noskriet zirgu. Bija interesanti sacensties tik leģendārās sacīkstēs. Pirms skrējiena nomodā biju 29 stundas, bet pēc sacensībām mājup braucu piecas stundas. Biju pārguris, bet tas bija tā vērts," sarunā ar CNN norādīja Laitfuts.

Ideja par šāda veida sacensībām radās tieši tā, kā varētu iedomāties, - 1980. gadā kādā Lielbritānijas bārā divi vīri saderēja, ka viens no viņiem spēs noskriet zirgu. Kopš tā laika šis skrējiens ir kļuvis par tradīcijām apvītu ikgadēju notikumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu