Kostarikas pirmā lēdija latviete Signe Zeikate komentē vīra seksuālās uzmākšanās apsūdzību skandālu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Intervijā žurnālam "Ieva" Kostarikas pirmā lēdija latviete Signe Zeikate komentēja apsūdzības par seksuālu uzmākšanos, kas vērstas pret viņas vīru, Kostarikas Republikas prezidentu Rodrigo Čavesu. 

Pirms vēlēšanām tika celts gaismā, ka Čavess ticis apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos kolēģēm Pasaules Bankā. Vaicāta, ko par to domā Zeikate, viņa atbild, ka tie ir apmelojumi un politika ir nežēlīga. 

"Divas Pasaules Bankas darbinieces apgalvoja, ka viņām nav paticis veids, kā Rodrigo laikā no 2008. līdz 2013. gadam uz viņām ir paskatījies, kā dejojis kādā no pasākumiem vai kā lietainā dienā piedāvājies aizvest līdz metro pieturai mašīnā, kurā jau sēdēja viņa meita. Apsūdzība tika celta ar lielu laika atstarpi, tikai 2019. gadā – kāpēc tik vēlu? Pasaules Banka to izskatīja trijās instancēs un konstatēja, ka nav pamata to saukt par seksuālu uzmācību. Bet politiskās kampaņas ietvaros šo varēja izmantot viņa pretinieki," skaidro viņa.

"Tas bija ļoti nepatīkami. Taču tas nav mazinājis mūsu mīlestību un nav mainījis to, ko es domāju un zinu par Rodrigo," uzsver Zeikate.

Viņa turpina: "Vairāk sāpīgi man bija par Rodrigo, jo es zinu, ka viņš gribēja pasargāt mūs. Viņam ir divas meitas – Isabela un vecākā meita no pirmās laulības –, un viņam esmu es. Es zinu, ka Rodrigo ir godīgs. Un tāda pārliecība man ir ne tāpēc, ka esmu tik iemīlējusies savā vīrā, lai aiz rozā brillēm neredzētu realitāti. Es pazīstu Rodrigo un zinu, kā viņš ir cīnījies, lai jauniem cilvēkiem Pasaules Bankā būtu izaugsmes iespējas. Varbūt tur bija arī kādas kultūras atšķirības. Bet viņš arī nebaidījās pateikt: es atvainojos, ja manā rīcībā kaut kas nav bijis jums pieņemami."

Zeikate uzsver, kad viņas vīrs apņēmās iet uz savu mērķi, viņi zinājuši, ka nebūs viegli. "Būs dubļi un akmeņi, un zinājām, ka presē būs tāda informācija," tā Zeikate.

Pilnu interviju ar Signi Zeikati lasiet žurnāla "Ieva" 8. jūnija numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu