Saistībā ar "Lido" kravas liftā saspiesto trauku mazgātāju piemēroti vairāki naudas sodi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pērnā gada izskaņā "Lido" restorānā "Vērmanītis" kravas liftā gājusi bojā trauku mazgātāja. Valsts darba inspekcija (VDI) piemērojusi četrus naudas sodus saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem pēc sievietes nāves. 

VDI vadošā eksperte datu analīzes un statistikas jautājumos Ilze Kalniņa informēja, ka VDI bija sākusi piecas administratīvo pārkāpumu lietvedības, no kurām četrās par darba aizsardzības pārkāpumiem ir piemēroti naudas sodi no 280 līdz 580 eiro.

Piektajā administratīvā pārkāpuma procesā lietvedība vēl turpinās.

Jau ziņots, ka pērn gada izskaņā "Lido" restorānā "Vērmanītis" kravas jeb trauku liftā līdz nāvei tika saspiesta trauku mazgātāja, kurai bijusi otrā darba diena uzņēmumā.

AS "Lido" līdzīpašnieks Gunārs Ķirsons pēc nelaimes gadījuma atzina, ka darbiniece iepriekšējā dienā bija iepazinusies ar darba drošības noteikumiem, kas bija redzams arī uzņēmuma videoierakstā, taču nebija parakstījusies par darba drošības instruktāžu.

Uzņēmumā nevarēja izskaidrot, kādēļ darbiniece bija nolēmusi ielīst kravas liftā. Ķirsons atzina, ka nelaimes gadījums licis vēlreiz pārskatīt darba drošības jautājumus, lai līdz minimumam samazinātu iespējamos riskus, kuru dēļ darbinieki vai klienti var gūt traumas vai zaudēt dzīvību uzņēmuma telpās.

Jau ziņots, ka 2020. gadā "Lido" koncerns strādāja ar 29,687 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 47,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna zaudējumi pieauga vairākkārt, sasniedzot 3,244 miljonus eiro. Vienlaikus pati kompānija "Lido" 2020. gadā strādāja ar 25,94 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 41,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka par 21,4% un bija 2,005 miljoni eiro.

Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

Uzņēmuma īpašnieki ir Igaunijas izklaides pakalpojumu un ēdināšanas grupa "Apollo Group" (51%) un Ķirsons (49%).

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu