Nedēļas nogalē Lūznavas pagastā norisināsies zemessargu militārā apmācība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šīs nedēļas nogalē Rēzeknes novada Lūznavas pagastā norisināsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljona karavīru un zemessargu apmācība vienības kaujas spēju uzturēšanai un pilnveidošanai, vēsta Zemessardzes 3. Latgales brigādes štāba pārstāve Evita Kozule.

Mācībās no piektdienas, 17. jūnija, līdz svētdienai, 19. jūnijam, piedalīsies aptuveni 40 karavīri un zemessargi, kuri uzdevumu izpildei pārvietosies pa koplietošanas un meža ceļiem gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Mācību laikā netiks izmantota nekāda veida munīcija, norādīja Kozule.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aicina Rēzeknes novada iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Apmācību dalībnieki veiks uzdevumus lauka kaujas iemaņu trenēšanai, orientēšanās prasmju nostiprināšanai un vispārējās fiziskās sagatavotības uzlabošanai. Mācību uzdevumi tiek plānoti un īstenoti tā, lai ikviens karavīrs un zemessargs būtu sagatavots valsts drošības un aizsardzības uzdevumu veikšanai kopā ar citām Zemessardzes un regulāro spēku vienībām, skaidroja Zemessardzes štāba pārstāve.

Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons ir profesionālā dienesta apakšvienība, kas izveidota pirms četriem gadiem, lai stiprinātu NBS reaģēšanas spējas un veicinātu efektīvu un visaptverošu valsts aizsardzības uzdevumu izpildi Latgales reģionā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu