ASV veikalos tamponi kļuvuši par deficīta preci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Albina_M/shutterstock.com

Tamponi ir jaunākais produkts, kuru pieejamība ASV kļuvusi ierobežota, norādot uz kārtējām piegādes tīklu problēmām, kas apgrūtina cilvēku ikdienu.

Aptieku tīkli CVS un "Walgreens" ziņu aģentūrai AFP apstiprinājuši, ka atsevišķu zīmolu tamponi dažos valsts reģionos uz laiku nav pieejami.

ASV higiēnas, mājsaimniecības un patēriņa preču ražošanas uzņēmums "Procter&Gamble", kas citu produktu starpā ražo tamponus ar pazīstamo zīmolu "Tampax", norāda, ka klienti var saskarties ar grūtībām veikalos ASV atrast šo produktu.

Uzņēmums gan skaidro, ka šis deficīts būs īslaicīgs un kompānija cītīgi strādā, lai apmierinātu pieprasījuma kāpumu.

Arī ASV kompānija "Edgewell", kas ražo "Playtex" un "o.b." tamponus, atzīst šo produktu krājumu problēmas, kuras radījis darbinieku trūkums pēc Covid-19 uzliesmojuma ASV rūpnīcā 2021.gada beigās un Kanādas piegādes kompānijā šī gada sākumā.

Uzņēmumi norāda, ka šī problēma novērojama jau vairākus mēnešus, taču mediju uzmanību tā izpelnījusies vien pēdējās dienās.

Tikmēr eksperti skaidro, ka pieprasījuma kāpumu pēdējā laikā veicinājuši patērētāji, kas novērojuši atsevišķu zīmolu produktu deficītu un sākuši satraukties, ka vairs nespēs iegādāties šos produktus. Eksperti šo situāciju salīdzina ar cilvēku tendenci vairumā iegādāties tualetes papīru koronavīrusa pandēmijas laikā.

Iepriekš ASV veikalos novērotas problēmas arī ar piena maisījumu pieejamību, kas sākās pēc tam, kad drošības apsvērumu dēļ februārī Mičiganā tika slēgta lielākā vietējā piena maisījumu ražotne, kas pieder kompānijai "Abbott Nutrition".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu