Aptauja: 71% iedzīvotāju sliecas domāt, ka ziemā gaidāms jauns Covid-19 vilnis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai arī Covid-19 saslimstība ir būtiski mazinājusies un gandrīz visi pandēmijas ierobežojumi atcelti, tomēr 71% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju sliecas domāt, ka rudens un ziemas periodā ir gaidāms jauns Covid-19 pandēmijas uzplaiksnījums, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra aptaujā.

Aptaujas dati liecina, ka 11% iedzīvotāju domā, ka jauns pandēmijas vilnis šogad vairs nesekos, bet vēl 18% konkrētu viedokli paust nevarēja.

Analizējot iegūtos datus pēc respondentu dzimuma, 71% sieviešu un 70% vīriešu domā, ka šī gada aukstajā periodā ir gaidāms jauns Covid-19 pandēmijas uzliesmojums.

Savukārt 14% vīriešu un 11% sieviešu uzskata, ka jauns pandēmijas uzplaiksnījums rudenī un ziemā nav gaidāms, bet vēl 18% sieviešu un 16% vīriešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Sadalījumā pēc ģimenē lietotās sarunvalodas būtiskas atšķirības rezultātos neparādās. Kopumā 71% latviešu un tikpat krievvalodīgo sliecas domāt, ka rudenī un ziemā ir gaidāms jauns pandēmijas uzliesmojums. Tikmēr 11% latviešu un 17% krievvalodīgo ir pretējās domās, bet vēl 18% latviešu un 12% krievvalodīgo konkrētu viedokli nesniedza.

Visbiežāk jeb 77% gadījumos jaunu Covid-19 uzliesmojumu rudens un ziemas sezonā gaida iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 34 gadiem, kam seko 76% iedzīvotāju vecumā no 35 līdz 44 gadiem, 69% - vecumā no 45 līdz 54 gadiem, 65% - vecumā no 55 līdz 74 gadiem un 64% - vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Tikmēr gados jaunāki cilvēki biežāk pauduši viedokli, ka jauns pandēmijas uzplaiksnījums gada aukstajā sezonā nav gaidāms - šādu atbildi sniedza 18% respondentu vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kamēr pārējās vecuma grupās šis rādītājs svārstījās no 6% līdz 15%.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", aptaujājot 1718 respondentus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu