Pasaules hokeja čempionāta MVP Olkinuora pievienojies NHL klubam Detroitas "Red Wings"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jussi Olkinuora
Jussi Olkinuora Foto: AFP/SCANPIX

Aizvadītā pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs, somu vārtu vīrs Jussi Olkinuora pievienojies Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Detroitas "Red Wings".

Divvirzienu līgums ar 31 gadu veco somu vārtsargu noslēgts uz vienu sezonu par kopējo summu 750 000 ASV dolāru (717 000 eiro). Ja Olkinuora tiks nosūtīts uz fārmklubu, viņa alga samazināsies līdz 375 000 ASV dolāru, tomēr garantētā summa būs 425 000 ASV dolāru.

Šī gada pasaules čempionātā Olkinuora laukumā devās astoņos mačos un četrās spēlēs palika nepārspēts. Vidēji mačā viņš ielaida 1,11 ripas un atvairīja 94,83% metienu, kļūstot par turnīra labāko vārtsargu un MVP.

Kā zināms, Somijas izlase triumfēja pasaules čempionātā, finālā ar rezultātu 4:3 (0:0, 0:1, 3:2, 1:0) papildlaikā uzvarot Kanādas izlasi.

Vārtsargs bija arī Somijas valstsvienības sastāvā, kas triumfēja šī gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Olkinuora ir "Tappara" kluba audzēknis, spēlējis arī HIFK junioru komandā un Ziemeļamerikā, kur pārstāvējis USHL, NCAA, ECHL un AHL klubus. Pēc atgriešanās Eiropā vārtsargs spēlēja pašmāju "SaiPa", JYP un "Pelicans", bet 2019.gadā pārcēlās uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL), vienu sezonu spēlējot Vladivostokas "Admiral", bet pēdējās divas - Magņitogorskas "Metallurg".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu