FOTO un VIDEO ⟩ Iebrucis tilts un slēgti autoceļi. Alūksnes novadā piedzīvotas iespaidīgas lietavas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Toms Bricis/Twitter.com/Jana Āboliņa

Lietavu nodarīto bojājumu dēļ vairākās vietās Alūksnes novada pagastos ir slēgti pašvaldības un valsts vietējās nozīmes autoceļi, informēja pašvaldības un VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji. Pagastu pārvaldes turpina apzināt situāciju.

Jaunannas pagastā izskalots ceļš Rūķīši-Gribažas. Ceļš pašlaik satiksmei slēgts. Jaunalūksnes pagastā ūdens pārrāvis ceļu Garjuri-Lašķi - tas satiksmei būs slēgts. Pārplūdis un šobrīd slēgts arī autoceļš Bundzene-Matisene.

Zeltiņu pagastā ir applūdis ceļš Ieviņas-Laimiņas no pagrieziena uz Ziemeļiem līdz Kundratiem. Uz pašvaldības autoceļa Zeltiņi-Zemītes slēgts posms no īpašuma "Atvases" jeb "Alta S" veikala līdz "Melnupēm", jo bojāts Dambja tilts.

Mālupes pagastā ūdens pārrāvis pašvaldības autoceļus Mālupe-Purmala, Mālupe-Jasmīnes. Ceļi pašlaik slēgti. Annas pagastā satiksme patlaban nav iespējama pa pašvaldības autoceļu Anna-Varžupuriņš. Malienas pagastā plūdu dēļ slēgts autoceļš Kopmaņi-Pūriņi, kā arī Miezīša ceļagals-Baltaissils.

LVC pārstāvji informē, ka lietavu dēļ valsts ceļu tīklā ir izveidojušies izskalojumi un satiksmei pilnībā slēgi trīs vietējo autoceļu posmi Alūksnes novadā.

Autoceļš Alsviķi-Ādams (V378) slēgts posmā Karva-Ādams, un to iespējams apbraukt pa autoceļiem Sinole-Silakrogs (P34), Ilzene-Līzespasts (P44) un Alūksne-Ape (P39). Autoceļš Mālupe-Beja-Karitāni (V399) slēgts posmā Mālupe-Beja, un tas apbraucams pa autoceļiem Alūksne-Liepna (P41) un Mālupe-Beja-Karitāni (V399). Savukārt autoceļš Vētraine-Maliena-Kalncempji-Sprīvuļi (V396) slēgts posmā Beja-Maliena, un to iespējams apbraukt pa autoceļiem Alūksne-Liepna (P41) un Mālupe-Beja-Karitāni (V399).

LVC norāda, ka slēgto un bojāto posmu skaits varētu pieaugt, jo atbilstoši meteorologu prognozēm trešdien un tuvākajās dienās turpināsies ūdens līmeņa kāpums Latvijas centrālās un austrumu daļas upju baseinos. Bojāto posmu atjaunošana būs iespējama pēc ūdens līmeņa normalizēšanās.

Par nokrišņu dēļ applūstošiem vai izskalotiem valsts autoceļiem, kā arī citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem LVC aicina zvanīt uz LVC diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.

Savukārt satiksme pa vienu braukšanas joslu jau ir atjaunota iepriekš slēgtajā vietējā ceļa Ilūkste-Ilze-Vitkušķi (V702) posmā netālu no krustojuma ar Bebrene-Šēdere-Gorbunovka (V699) Daugavpils novadā.

Turklāt otrdien, 14.jūnija, vakarā un trešdien no rīta saņemtas ziņas par izskalojumiem vai pārplūdi vairāk nekā desmit valsts vietējo ceļu posmos Latgalē, Vidzemē un Zemgalē, kā arī uz reģionālā autoceļa Dubļeva-Cērpene (P46).

LVC reģionālās nodaļas stipru nokrišņu skartajos rajonos seko līdzi situācijai par ūdens līmeņa celšanos upēs un apseko valsts ceļu tīklu.

Jau vēstīts, ka atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem kopš lietavu sākuma līdz plkst.5 trešdienas rītā lielākais nokrišņu daudzums valsts novērojumu stacijās reģistrēts Gulbenē, kur tas sasniedzis 94 milimetrus jeb 121% no mēneša normas

Otrajā vietā ierindojas Madona ar 91 milimetru jeb 124%, trešajā vietā - Alūksne ar 85 milimetriem jeb 94%. Jēkabpilī reģistrēti 74 milimetri nokrišņu, Skrīveros - 61 milimetrs, daudzviet citviet valsts centrālajā un austrumu daļā - ap 50 milimetriem.

Pēdējā diennaktī Latviju skārušas stiprākās lietavas kopš 2017.gada 24.augusta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu