"Biju gatavs viņa priekšā krist ceļos." Bijušais Krievijas futbola izlases kapteinis par vēstuli Putinam un sankcijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Igors Deņisovs
Igors Deņisovs Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Krievijas futbola valstsvienības kapteinis Igors Deņisovs atbalsta krievu sportistiem noteiktās sankcijas, ko izraisījusi karadarbība Ukrainā, vēsta "Unian".

Neilgi pēc 24. februāra, kad Krievijas noziedzīgais režīms iebruka Ukrainā, starptautiskās sporta organizācijas sāka noteikt sankcijas krievu un baltkrievu sportistiem.

Kopš karadarbības sākuma tikai retais krievu sportists ir atļāvies kritizēt Ukrainā notiekošo. Viens no šiem sporta pasaules pārstāvjiem ir bijušais Krievijas futbola izlases kapteinis Igors Deņisovs.

Bijušais pussargs, kurš šobrīd ar ģimeni dzīvo Spānijā, sarunā ar "YouTube" kanālu "Nobel" norādīja, ka sportistiem piespriestās sankcijas ir absolūti pamatotas. Viņaprāt, tās pat esot pārāk maigas.

"Uzskatu, ka tas ir pareizs lēmums. Es, jūs, mēs visi esam atbildīgi par to, kas notiek Ukrainā. Mēs visi ar to esam saistīti. Gribētos ticēt, ka mēs izvēlējāmies valsts vadību. To, kas šobrīd notiek, vajag pārtraukt. Bet notiekošo pārtraukt var tikai ar skarbu attieksmi pret mums. Esmu par vēl lielākām sankcijām, jo karu vajag pārtraukt," sacīja Deņisovs.

"Mēs visi esam vainīgi! Mēs nevaram parādīt savai valdībai, ka notiekošais ir kaut kas slikts," piebilda bijušais futbolists.

Lai gan daudzas Krievijā pazīstamas personas ir iestājušās pret karadarbību Ukrainā, netrūkst to, kuri par notiekošo atsakās runāt vai pat to klaji atbalsta. Deņisovs gan uzskata, ka nepietiks vien ar dažu sabiedrībā pazīstamu cilvēku komentāriem par notiekošo.

"Es uzskatu, ka tas nav pareizi. Bet līdz šodienai par to nebiju runājis. Ar to, ka es kaut ko pasaku, nekas neuzlabosies. Ja runās tūkstoši vai pat miljoni, arī nekas nemainīsies. Tikai, kad visi 150 miljoni [Krievijas] iedzīvoju sapratīs, ka tas, kas notiek Ukrainā, nav pareizi, kaut kas mainīsies," norādīja bijušais Krievijas valstsvienības kapteinis.

"Mūsu valsts tur [Ukrainā] iegāja. Tātad tad tā ir mūsu visu vaina," noteica Deņisovs.

Bijušais futbolists arī atklāja, ka bija sagatavojis video ierakstu kara noziedzniekam Vladimiram Putinam.

"Es pat teicu, ka esmu gatavs viņa priekšā nomesties ceļos un lūgties. Esmu lepns cilvēks. Tā tas bija pirmās trīs vai četras diennaktis... Pēc tam biju gatavs viņa priekšā krist ceļos, lai tikai viņš visu pārtrauc. Kas ir viena cilvēka, kaut kāda Deņisova dzīvība? Vairs lepnuma nebija, jo redzēju, kādā virzienā notiekošais attīstās. Diemžēl video netika publicēts," atklāja bijušais futbolists.

Deņisovs futbolista gaitas noslēdza 2019. gadā, kad viņam bija 35 gadi. Savas karjeras laikā viņš kļuva par četrkārtēju Krievijas čempionu. Tāpat viņš savas karjeras laikā izcīnīja UEFA kausu un superkausu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu