Pjērs Gaslī pieļauj, ka F-1 pilotiem jau 30 gadu vecumā var nākties staigāt ar kruķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pjērs Gaslī
Pjērs Gaslī Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) pilots Pjērs Gaslī uzskata, ka formulas kopš šīs sezonas sākuma palikušas krietni bīstamākas pilotu veselībai.

F-1 komandas šosezon cīnās ar jaunu parādību - formulu "lēkāšanu" taisnēs, kad tiek sasniegti paši lielākie ātrumi. Visizteiktāk ar šo problēmu cīnās aizvadītās sezonas konstruktora kausa ieguvēji "Mercedes".

Septiņkārtējais pasaules čempions Luiss Hamiltons pēc aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajām Baku sacīkstēm muguras sāpju dēļ ar lielām grūtībām izkāpa no sava bolīda.

Arvien biežāk tiek runāts par to, ka komandām spiestā kārtā būs jātiek vaļā no šīs "lēkāšanas". Ir skaidrs, ka to var izdarīt, tomēr tādā gadījumā cietīs konkrētās formulas apļa laiks.

"AlphaTauri" pilots Pjērs Gaslī gan uzskata, ka Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) nevajadzētu iejaukties.

"Skaidrs, ka tas nav veselīgi. Man pirms un pēc katras sesijas ir procedūra pie fizioterapeita, jo cieš manas muguras diski. Mēs braucam bez amortizācijas. Katrs palēciens iziet cauri tavam mugurkaulam. Komanda prasa, vai mums upurēt ātrumu? Es ātruma dēļ esmu gatavs upurēt savu veselību. Es esmu pilots un allaž izvēlēšos ātrumu. Bet es uzskatu, ka FIA nevajadzētu mūs iedzīt stūrī," sacīja Gaslī.

F-1 pilotu vidū šajā jautājumā vienbalsības pagaidām nav. Piemēram, "McLaren" pilots Lando Noriss nesenā intervijā uzsvēra, ka komandas, kuras cīnās ar "lēkāšanu", problēmu var atrisināt, upurējot ātrumu.

Gaslī gan norāda, ka, turpinot braukt šādos apstākļos, piloti ļoti ātri saskarsies ar veselības problēmām.

"Skaidrs, ka šādi nevar turpināt. Pilotu sanāksmēs to esam apsprieduši šo problēmu. Esam prasījuši risinājumus, kas mūs izglābs no staigāšanas ar kruķi 30 gadu vecumā," norādīja Gaslī.

Tāpat Francijas pilots arī uzsvēra, ka formulas kratīšanās apgrūtina pilotu redzamību atpakaļskata spoguļos, kas, protams, arī ir vēl viens būtisks drošības aspekts.

Gaslī šobrīd ar 16 punktiem ieņem 10. vietu pilotu čempionātā, ierindojoties uzreiz aiz tautieša Estebana Okona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu