Līgava, kura "satricināja" internetu ar četrus eiro vērtu kāzu kleitu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: jillian_lynch/ Instagram

32 gadus vecā līgava Džiliana Linča no Ohaio meklēja kāzu kleitu netradicionālā veidā - viņa devās uz lietoto apģērbu veikalu, nevis kāzu kleitu salonu. Ar tērpa izvēli viņa strauji guva popularitāti "TikTok", vēsta medijs "Insider".

Linča, kura strādā bezpeļņas organizācijā, ir regulāra lietoto apģērbu veikalu apmeklētāja.  Kāzu kleitas meklēšana tieši tur šķita pašsaprotama izvēle.

"Es iepērkos lietoto apģērbu veikalos, tādēļ šis bija vienīgais variants," sieviete stāsta. "Es nekad nebiju apsvērusi iespēju doties uz kāzu kleitu salonu."

Sieviete kāzās vēlējās vilkt tradicionāli balto kāzu kleitu. Linča ar savu partneri ir kopā jau 13 gadus, taču viņa atklāj, ka nebija pieļāvusi domu par precēšanos līdz pat 2021. gada pavasarim.

"Mēs plānojām būt partneri un atbalstīt viens otru visa mūža garumā, taču laulība mums nešķita nepieciešama," viņa skaidro. "Es nezinu, kas mainījās, taču aptuveni pirms gada mēs nodomājām: "Kļūsim par vīru un sievu.""

Pāris bija pārliecināts, ka nevēlas grandiozas kāzas. Tā vietā viņu risinājums bija 30 cilvēku lielas svinības Arizonā, kur dzīvo lielākā daļa no pāra ģimenes locekļiem un draugiem. Pāris salaulājās 13. maijā.

Brīdī, kad topošais vīrs ar sievu izvēlējās laulību ceremonijas vietu, Džiliana sāka īstās kleitas meklējumus.

@jilly_lynch

so happy with all these finds 🤍

♬ original sound - Jillian

"Es meklēju kleitas - nevis kāzu kleitas, bet vienkāršas baltas kleitas," viņa stāsta. "Es nevēlējos neko pārāk lietišķu."

Viņa sāka meklējumus lietoto apģērbu veikalos. Pēc četrām meklējumos pavadītām dienām Linča atrada kleitu - vidēja garuma, asimetriska griezuma, ar drosmīgu šķēlumu un viegli krītošu audumu. 

"Tā [kleita] pārkāpa šauro robežu, kurā vairs netiek asociēta ar kāzu kleitu," līgava raksturo savu tērpu.

Kleita bija arī ļoti lēta - līgava par to samaksāja vien 3,60 eiro. Pašlaik kleita ir pieejama arī internetveikalā "Revolve". Tur tā maksā ievērojami dārgāk - 211 eiro.

Džiliana kleitu nopirka, taču nebija pārliecināta, vai to patiešām kāzās uzvilks. Viņa ievietoja "TikTok" video, kurā bija nopirkto kleitu uzvilkusi. Publikācija ātri vien saņēma divus miljonus skatījumu un tūkstošiem komentāru, kuros Džilianai tika izteikts atbalsts šīs kleitas izvēlē.

"Parasti līgavas kāzu kleitu izvēlas kopā ar savu mammu, draudzenēm vai cilvēku grupu, kas sniedz atgriezenisko saiti," viņa stāsta par pieredzi, ieliekot "TikTok" video. "Es jutos tieši tāpat."

Pēc "TikTok" video publicēšanas un kleitas pielaikošanas vēl pāris reižu viņa saprata, ka tā ir īstā viņas nozīmīgajai dienai.

"Komentāri "TikTok", kuros bija rakstīts, ka tā izskatās, it kā būtu šūta tieši man, mani pārliecināja," viņa skaidro. "Ar katru uzmērīšanas reizi es arvien vairāk iemīlējos kleitā. Es jutos skaista."

Linča kleitu aizveda pie vietējā šuvēja, lai kāzu dienā tā labi izskatītos uz viņas auguma. Sieviete stāsta, ka kleitai tika regulēts viduklis un nomainītas lences. Sākumā lences bija regulējamas, taču šuvējs izveidoja tādas, kuras der tieši viņas augumam. Kleitas lenču maiņu ierosināja kāds "TikTok" lietotājs.

@jilly_lynch Reply to @arden.16 ♬ Reunited (Re-Recorded) - Peaches & Herb

"Tiktok" sekotāji sniedza arī padomu par drosmīgo kleitas šķēlumu, kā rezultātā līgava pievienoja mežģīnes, lai padarītu griezumu nedaudz pieticīgāku.

"Es nevēlējos, lai kleita būtu pārāk atkailināta," viņa skaidro. Sieviete "nekad nebūtu pati iedomājusies par iespēju pievienot mežģīni, lai aizsegtu šķēlumu".

Kleitas uzlabošana pie šuvēja izmaksāja 105 eiro, tādēļ kopā līgava par kleitu iztērēja 109 eiro un 17 centus. Džiliana nopirka augstpapēžu kurpes, kuras izmaksāja astoņus eiro. Frizūru un grimu kāzu dienā viņa sev izveidoja pati.

Linča stāsta, ka savā kāzu kleitā jutās brīnišķīgi. 

@jilly_lynch Reply to @missdnh ♬ Losing My Mind (Follies) - Donna Hazelton/Air Studios Orchestra/Gareth Valentine

"Es nekad neesmu jutusies tik lieliski kādā apģērbā," kleitas īpašniece raksturo savas izjūtas. "Šādi visām līgavām vajadzētu justies savā kāzu dienā - tā, it kā viņas būtu sevis visskaistākā versija. Tieši tā es jutos, kad to uzvilku mugurā."

Džiliana stāsta, ka atrada īsto tērpu tad, kad pārstāja meklēt "perfekto" kāzu kleitu. Sieviete atzīst, ka, tiklīdz viņa pārstāja apšaubīt savu izvēli, kleitas meklēšana kļuva jautrāka un patīkamāka. 

Kāzām bija daudz lielāka nozīme viņas dzīvē, nekā līgava to iztēlojās. Lai gan viņa nebija pavadījusi daudzus gadus, plānojot savas sapņu kāzas, taču līgava ar svinībām, pat ar tās tradicionālajiem aspektiem, jutās apmierināta.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu