"Vairākkārt ar pannu sitis viņai pa vēderu..." Preiļos cietsirdīgi noslepkavotās grūtnieces māsa atklāj jaunu informāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Artem Furman/shutterstock.com

Valsts policija aizturējusi kādu vīrieti aizdomās par grūtnieces noslepkavošanu Preiļos, ceturtdien informēja policija.

Policijā norādīja, ka 24.maijā Preiļos noslepkavota 1992.gadā dzimusi grūtniece. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Policijas darbinieki uz aizdomu pamata par slepkavības izdarīšanu aizturēja 1981.gadā dzimušu vīrieti, tiesa viņu apcietinājusi.

Šobrīd vīrietis atrodas apcietinājumā, un ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 1. daļas par slepkavību, ja noslepkavota sieviete, vainīgajam apzinoties, ka viņa ir grūtniece, par ko soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Nozīmētas dažādas ekspertīzes, un policija turpina izmeklēšanu.

Raidījums atklāj jaunu informāciju par slepkavību

TV3 raidījuma "Degpunktā" žurnālisti sazinājās ar nogalinātās grūtnieces māsu, kura atklāja jaunu informāciju par notikušo. 

“Kad man piezvanīja un paziņoja, ka mana māsa ir nogalināta, mēs kopā ar māsām atskrējām uz šejieni, slepkavības vietu.

Iegājām dzīvoklī, durvis bija vaļā, ieraudzījām daudz asiņu. Asinis bija uz grīdas, uz viņas mantām, uz durvīm bija daudz asiņu,” stāsta nogalinātās sievietes māsa.

Agresīvais vīrietis esot iepriekš publiski brīdinājis radus: ja kaut kas viņam nepatikšot sievietes uzvedībā, viņš lietos fizisku spēku un par to arī atbildēs, ziņo raidījums.

"Pagaidām nav ekspertīzes rezultātu, bet morgā esot teikuši, ka nāve iestājās smadzeņu traumas dēļ. Viņai bija traumēts galvaskauss. Cik sapratu, arī bērns…

Bērns viss bija zils, sasists. Viņš esot vairākkārt ar pannu sitis viņai pa vēderu. Viscaur traumas, nevienas dzīvas vietas. Pirkstiņi, seja, viss salauzts. Viņš sākumā negribēja nogalināt, spīdzināja. Katru pirkstu, kāju lauza, seju salauza, pēc tam jau tika līdz galvai," saka māsa.

Notikušajā noslepkavotās grūtnieces māsa saskata vainu ne tikai kaimiņos, bet arī sociālā dienesta un likumsargu rīcībā.

"Mana māsa bija vērsusies pie viņiem. Ziņoja, ka viņu vairākkārt piekauj. Zināja, ka viņa ir stāvoklī. Viņa sākotnēji bija sociālajā dienestā, pārvaldē, pēc tam bija arī bāriņtiesā, tāpēc ka stāvoklī. Tur viņai atbildēja, – paldies, ka paziņojāt, solīja strādāt ar šo ģimeni. Tā viņi līdz šim nebija uzradušies. Ja viņi būtu iedziļinājušies situācijā, kādā stāvoklī atradās mana māsa, cilvēki to zināja. Ziemā viņa staigāja saulesbrillēs, visa piekauta," raidījumam "Degpunktā" stāsta noslepkavotās grūtnieces māsa.

Plašāk "Degpunktā" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu