Atklāts, ka Lielbritānijā bērni vingrošanā trenējas šaušalīgā vidē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Oleksandr Nagaiets/ Shutterstock.com

Padziļinātas izmeklēšanas rezultātā atklāts, ka Lielbritānijas sporta vingrošanas treniņos ilgus gadus pret bērniem tikusi lietota vardarbība, vēsta "Reuters".

Lielbritānijas sporta pārvaldes sankcionētajā pētījumā, kas tika sākts 2020. gada augustā un sevī iekļāva sūdzības no vairāk nekā 400 sportistiem, atklātas Lielbritānijas sporta vingrošanas šaušalīgās aizkulises.

Pētījumā tika noskaidrots, ka sporta vingrošanas saimniecībā jau ilgus gadus valda tā sauktā baiļu kultūra.

Kā zināms, vingrošanā bērni sāk trenēties jau no ļoti agra vecuma un arī augstākā līmeņa sacensībās startē jau no agra pusaugu vecuma. Minētajā pētījumā atklāts, ka bērniem treniņu procesā pat par mazākajām kļūdām un neprecizitātēm nācies pārciest psihisku un arī fizisku vardarbību.

Ziņojumā izpētīts, ka aizvadītajā desmitgadē 75% no Lielbritānijas Vingrošanas federācijas sportistiem bijuši jaunāki par 12 gadiem.

"Vardarbība pret bērniem ietver soda mērus, trenēšanos pat ar savainojumu, nesamērīgi garas treniņu stundas, kas noved pie savainojumiem un pārmērīga noguruma," norādījusi pētījuma vadītāja Anne Vaita.

Tāpat tiek ziņots, ka bērniem ilgo treniņu laikā bijis liegts dzert ūdeni un pat apmeklēt labierīcības.

"Nākas aizdomāties, cik skandālu mums vēl ir jāpiedzīvo, pirms valdība sāks pasargāt bērnus, kas nodarbojas ar šo sportu," Vaitas teikto citē "Reuters".

Lielbritānijas Vingrošanas federācija norādījusi, ka sāks darbu pie pārmaiņām vingrošanas sportā un atvainojās sportistiem, kuri piedalījās pētījumā.

"Mēs nekautrēsimies darīt to, kas ir nepieciešams. No visas sirds vēlos atvainoties vingrotājiem, kuri cieta tādēļ, ka mēs nestrādājām pēc standartiem, kurus paši sev esam uzstādījuši. Mums tiešām ir žēl," sacīja Lielbritānijas Vingrošanas federācijas vadītāja Sāra Pouela.

Kopš 2008. gada Lielbritānijas vingrotāji ir izcīnījuši 15 olimpiskās medaļas. Līdz tam britu sportisti uz Olimpiādes goda pjedestāla bija kāpuši tikai trīs reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu