"Īlona uzvedība reizēm apkauno mūs." Atlaisti vairāki "SpaceX" darbinieki, kuri kritizējuši Masku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kosmosa transporta uzņēmuma "SpaceX" izpilddirektors un miljardieris Īlons Masks.
Kosmosa transporta uzņēmuma "SpaceX" izpilddirektors un miljardieris Īlons Masks. Foto: Reuters/ScanPix

Kosmosa transporta uzņēmuma "SpaceX" darbinieki uzrakstījuši atklātu vēstuli, kurā kritizē uzņēmuma izpilddirektoru Īlonu Masku par viņa izteikumiem publiskajā telpā. Vismaz pieci darbinieki tikuši atlaisti, vēsta laikraksts "The Guardian".

"Īlona uzvedība publiskajā telpā bieži vien mūs apkauno un novērš uzmanību. Sevišķi tā ir pēdējās nedēļās. Kā mūsu izpilddirektors un ievērojamākais pārstāvis Īlons tiek uztverts kā "SpaceX" seja. Katrs viņa tvīts ir kā de facto kompānijas paziņojums.

Mūsu komandām un potenciālajiem darbiniekiem ir svarīgi saprast, ka viņa ziņojumi neatspoguļo mūsu darbu, misijas un vērtības," vēstulē raksta darbinieki.

Vēstulē aicināts uzņēmuma darba kultūru padarīt iekļaujošāku, kā arī uzņēmumam nošķirt sevi no Īlona Maska tēla. Vēstules izveidotāji aicina "SpaceX" darbiniekus atklāti vai anonīmi parakstīt vēstuli.

"SpaceX" prezidente Gvina Šotvela nosūtīja e-pasta vēstuli, kurā norādīja, ka uzņēmums ir izmeklējis un "atlaidis vairākus darbiniekus", kuriem bijusi saistība ar vēstuli, vēsta laikraksts "The New York Times".

Laikraksts norāda, ka Šotvelas ziņojumā paskaidrota darbinieku atlaišana. Ir atlaisti darbinieki, kuri iesaistīti vēstules izplatīšanā, jo likuši "citiem darbiniekiem justies neērti, iebiedēti un dusmīgi par to, ka jāparaksta vēstule, kas neatspoguļo viņu uzskatus".

Ziņu aģentūra "Reuters" nevarēja neatkarīgi apstiprināt šo ziņojumu.

"Apollo.lv" jau iepriekš ziņoja, ka Īlons Masks ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" darbiniekiem izteicis ultimātu - atgriezties darbā klātienē vai pamest darbu. Medijs "Insider" publicējis e-pasta vēstuli, ko miljardieris izsūtījis visiem "Tesla" darbiniekiem.

Piektdien, 3. jūnijā, Masks nosūtīja e-pasta vēstuli "Tesla" vadošajiem darbiniekiem, sakot, ka ir jāpārtrauc darbā pieņemt jaunus darbiniekus, jo viņam ir "ļoti slikta sajūta" par ekonomiku un ir jāsamazina 10% no uzņēmuma darbaspēka.

Taču sestdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" viņš norādīja, ka darbinieku skaits palielināsies.

Īlons Masks izvirzījis ultimātu "Tesla" vadošajiem darbiniekiem, sakot, ka tiem jāatgriežas darbā birojā un "jābeidz slinkot" vai arī jāatstāj savs amats.

"Visiem "Tesla" darbiniekiem birojā jāpavada vismaz 40 stundas nedēļā.

Turklāt birojam ir jābūt tur, kur atrodas jūsu kolēģi, nevis kādam "attālinātam pseido birojam". Ja jūs neieradīsieties, mēs pieņemsim, ka esat pametuši darbu.

Jo lielāka jūsu loma uzņēmumā, jo redzamākai jābūt jūsu klātbūtnei.

Tāpēc es tik daudz biju rūpnīcā - lai cilvēki redzētu, ka strādāju viņiem līdzās. Ja es to nebūtu izdarījis, "Tesla" jau sen būtu bankrotējusi.

Protams, ir uzņēmumi, kuri neuzstāda šādas prasības, bet kad viņi pēdējo reizi izlaida lielisku produktu? Ir kāds laiks pagājis. "Tesla" jau ir radījusi un turpinās radīt un ražot aizraujošākos un jēgpilnākos produktus pasaulē. Tas nenotiks slinkojot," miljardieris raksta vēstulē visiem "Tesla" darbiniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu